Σε ένα ταψί στρώνουμε αλουμινόχαρτο και από πάνω μία λαδόκολλα.
Τοποθετούμε επάνω στη λαδόκολλα το φιλέτο του σολομού, το περιχύνουμε με τα 50 ml ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, και βάζουμε από πάνω τις φέτες λεμονιού και μερικά κλωνάρια άνιθο.
Κλείνουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο σαν ένα πακετάκι και ψήνουμε το σολομό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις.
Στα 15 λεπτά ανοίγουμε το φούρνο, βγάζουμε το ταψί, ανοίγουμε το πακετάκι και συνεχίζουμε το ψήσιμο του σολομού, αφού γυρίσουμε το φούρνο στο γκριλ.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πατάτες για περίπου 15-20 λεπτά και ετοιμάζουμε τη βινεγκρέτ.
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε τα 100 ml ελαιόλαδο, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, αλάτι και πιπέρι.
Μόλις οι πατάτες είναι αρκετά βρασμένες ώστε να τσιμπιούνται, αλλά να κρατάνε λίγο, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα από το νερό και τις μεταφέρουμε στο μπωλ με τη βινεγκρέτ.
Προσθέτουμε και την κάπαρη και ανακατεύουμε.
Όταν οι πατάτες κρυώσουν ελαφρώς, ψιλοκόβουμε άνιθο και δυόσμο και τα προσθέτουμε στις πατάτες.
Μόλις είναι έτοιμος και ο σολομός, μεταφέρουμε τις πατάτες με τη βινεγκρέτ τους σε μια πιατέλα και προσθέτουμε και το σολομό, τον οποίο έχουμε κόψει σε κομμάτια.
Η σαλάτα σερβίρεται χλιαρή, ή και κρύα, από το ψυγείο, την επόμενη μέρα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/07/salmon-and-baby-potatoes-warm-salad.html