Κλαφουτί (clafoutis) με κεράσια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • ½ κιλό κεράσια
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 300 ml γάλα
  • 140 γραμ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 75 γραμ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. άρωμα αμυγδάλου
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε τα κοτσάνια και τα κουκούτσια από τα κεράσια, προσπαθώντας να τα κρατήσουμε ολόκληρα.
  2. Βουτυρώνουμε πολύ καλά μία ταρτιέρα ή ένα πυρίμαχο σκεύος διαμέτρου περίπου 25-28 εκ. και τοποθετούμε μέσα τα κεράσια σε μία στρώση.
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανάμιξης, ανακατεύουμε το γάλα με τη ζάχαρη και τα αβγά, καλά, με έναν αβγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε το αλεύρι και το άρωμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε ξανά καλά, μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό.
  5. Ρίχνουμε το χυλό μέσα στο σκεύος, πάνω από τα κεράσια.
  6. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για περίπου 45-50 λεπτά. Το κλαφουτί είναι έτοιμο όταν μένει σταθερό αν το κουνήσουμε ελαφρώς, έχει αρχίζει να καφετίζει το στεφάνι του, και, αν εισάγουμε τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του, αυτή βγαίνει καθαρή.
  7. Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/06/cherry-clafoutis.html