Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά και καβουρδίζουμε τον κιμά.
Μόλις αλλάξει τελείως χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε, μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ελάχιστο νεράκι (ένα φλυτζανάκι του καφά), το καλαμπόκι, τα φασόλια και το μείγμα μπαχαρικών, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, μισοσκεπάζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει για περίπου 15-20 λεπτά.
Ανοίγουμε τις πιπεριές όπως κάνουμε για τα γεμιστά, ή τις κόβουμε κάθετα στη μέση και αφαιρούμε τα σπόρια.
Όταν είναι έτοιμος ο κιμάς, γεμίζουμε τις πιπεριές που ανοίξαμε, βάζουμε πάλι το "καπάκι" τους και τις τοποθετούμε όρθιες στο ταψί.
Αν έχουμε κόψει τις πιπεριές στη μέση, βάζουμε από μία γεμάτη κουταλιά της σούπας κιμά σε καθεμία, και τις τοποθετούμε "ξαπλωμένες" στο ταψί.
Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, βάζουμε λίγο νερό στο ταψί, σκορπίζουμε μέσα και τα κομμάτια lime και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.
Σερβίρουμε τις πιπεριές ζεστές με στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο ή μαϊντανό και, αν θέλουμε, λίγο ακόμα μείγμα μπαχαρικών και μερικές σταγόνες lime.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/05/mexican-stuffed-peppers.html