Chocolate Fudge Cake
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 15
Υλικά
  • για το κέικ
  • 225 γραμ. αλεύρι
  • 300 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (ή 100 λευκή και 200 demerara)
  • 60 γραμ. κακάο
  • 1½ κ.γ. σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 αβγά
  • 375 ml ξινόγαλα
  • για το γλάσο
  • 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 60 γραμ. κακάο
  • 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 85 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 ml περίπου βραστό νερό
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά του κέικ, αφήνοντας στην άκρη περίπου το ⅓ του ξινόγαλου.
  2. Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
  3. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξινόγαλα και χτυπάμε για άλλα 3 περίπου λεπτα.
  4. Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Αν θέλουμε, μαζί με το αλεύρι, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κακάο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 40-45 λεπτά.
  6. Για να φτιάξουμε το γλάσο, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ την άχνη με το κακάο.
  7. Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα.
  8. Με το μίξερ να χτυπάει, προσθέτουμε λίγο λίγο το βραστό νερό, Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά για να ελέγξουμε την υφή του γλάσου.
  9. Σταματάμε όταν έχουμε ένα λείο και πηχτό γλάσο.
  10. Όταν το κέικ κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, κόβουμε στη μέση εγκάρσια και γεμίζουμε με το μισό περίπου γλάσο.
  11. Αραιώνουμε το υπόλοιπο γλάσο με λίγο επιπλέον νερό και το ρίχνουμε πάνω από το κέικ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/05/chocolate-fudge-cake.html