Chocolate Fudge Cake
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 15
- για το κέικ
- 225 γραμ. αλεύρι
- 300 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική (ή 100 λευκή και 200 demerara)
- 60 γραμ. κακάο
- 1½ κ.γ. σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 125 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 2 αβγά
- 375 ml ξινόγαλα
- για το γλάσο
- 400 γραμ. ζάχαρη άχνη
- 60 γραμ. κακάο
- 2 κ.γ. άρωμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 85 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 120 ml περίπου βραστό νερό
- Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ όλα τα υλικά του κέικ, αφήνοντας στην άκρη περίπου το ⅓ του ξινόγαλου.
- Χτυπάμε με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο ξινόγαλα και χτυπάμε για άλλα 3 περίπου λεπτα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Αν θέλουμε, μαζί με το αλεύρι, μπορούμε να βάλουμε και λίγο κακάο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς με αέρα για 40-45 λεπτά.
- Για να φτιάξουμε το γλάσο, κοσκινίζουμε μέσα στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ την άχνη με το κακάο.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και το βούτυρο σε κομματάκια και χτυπάμε με το μίξερ, μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο στο μείγμα.
- Με το μίξερ να χτυπάει, προσθέτουμε λίγο λίγο το βραστό νερό, Ρίχνουμε το νερό σιγά σιγά για να ελέγξουμε την υφή του γλάσου.
- Σταματάμε όταν έχουμε ένα λείο και πηχτό γλάσο.
- Όταν το κέικ κρυώσει, το ξεφορμάρουμε, κόβουμε στη μέση εγκάρσια και γεμίζουμε με το μισό περίπου γλάσο.
- Αραιώνουμε το υπόλοιπο γλάσο με λίγο επιπλέον νερό και το ρίχνουμε πάνω από το κέικ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/05/chocolate-fudge-cake.html
3.5.3240