Muffins βανίλιας γεμιστά με πραλίνα φουντουκιού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 175 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 2 μεγάλα αβγά
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 12 κ.γ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  4. Βουτυρώνουμε τις θήκες μιας φόρμας για muffins και βάζουμε από μία κουταλιά της σούπας από το μείγμα σε κάθε θήκη.
  5. Με ένα μικρό κουταλάκι απλώνουμε το μείγμα μέσα σε κάθε θήκη, δημιουργώντας μια λακούβα σε κάθε μία.
  6. Ρίχνουμε σε κάθε λακουβίτσα από ένα κουταλάκι του γλυκού πραλίνα φουντουκιού.
  7. Τοποθετούμε προσεκτικά από πάνω άλλη μισή κουταλιά της σούπας από το μείγμα του κέικ και το απλώνουμε με το πίσω μέρος του κουταλιού, ώστε να σκεπάζει την πραλίνα.
  8. Βάζουμε τη φόρμα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα και ψήνουμε για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν γύρω γύρω. Κάνουμε το τεστ με την οδοντογλυφίδα για να ελέγξουμε ότι έχουν ψηθεί μέχρι μέσα σωστά.
  9. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν αρκετά πριν να τα ξεφορμάρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/04/nutella-stuffed-vanilla-muffins.html