Ογκρατέν πατάτας σαν πίτσα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 500 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά (έτοιμη ή σπιτική)
  • 25-30 φέτες ιταλικό σαλάμι
  • 15 φέτες μοτσαρέλα
  • 8-10 φέτες γκούντα
  • 50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
  2. Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να λιώνουν.
  3. Τις στραγγίζουμε, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
  4. Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους.
  5. Τοποθετούμε τις μισές φέτες πατάτας με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  6. Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
  7. Τοποθετούμε τις φέτες του σαλαμιού με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες τις πατάτες.
  8. Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
  9. Τοποθετούμε τις μισές φέτες της μοτσαρέλας καλύπτοντας το σαλάμι και από πάνω τοποθετούμε όλες τις φέτες γκούντα με τον ίδιο τρόπο.
  10. Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
  11. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες πατάτες, κατά τον ίδιο τρόπο.
  12. Ρίχνουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
  13. Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες της μοτσαρέλας με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες τις πατάτες.
  14. Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την παρμεζάνα.
  15. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί χρυσή κρούστα στην επιφάνεια.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/03/pizza-potato-gratin.html