Ογκρατέν πατάτας σαν πίτσα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 6
- 1,5 κιλό πατάτες
- 500 ml σάλτσα ντομάτας για ζυμαρικά (έτοιμη ή σπιτική)
- 25-30 φέτες ιταλικό σαλάμι
- 15 φέτες μοτσαρέλα
- 8-10 φέτες γκούντα
- 50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
- Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μία κατσαρόλα με κρύο νερό να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Τις βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν αρκετά, αλλά όχι τόσο ώστε να λιώνουν.
- Τις στραγγίζουμε, περιμένουμε να κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες πάχους περίπου 1 εκ.
- Απλώνουμε λίγη από τη σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός πυρίμαχου σκεύους.
- Τοποθετούμε τις μισές φέτες πατάτας με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
- Τοποθετούμε τις φέτες του σαλαμιού με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες τις πατάτες.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
- Τοποθετούμε τις μισές φέτες της μοτσαρέλας καλύπτοντας το σαλάμι και από πάνω τοποθετούμε όλες τις φέτες γκούντα με τον ίδιο τρόπο.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε λίγη ακόμα σάλτσα.
- Τοποθετούμε τις υπόλοιπες πατάτες, κατά τον ίδιο τρόπο.
- Ρίχνουμε και απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα.
- Τοποθετούμε τις υπόλοιπες φέτες της μοτσαρέλας με τρόπο ώστε να καλύπτουν όλες τις πατάτες.
- Ρίχνουμε από πάνω ομοιόμορφα την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί χρυσή κρούστα στην επιφάνεια.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/03/pizza-potato-gratin.html
3.5.3240