Ηπειρώτικη Αλευρόπιτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 500 γραμ αλεύρι
  • 3 αβγά
  • 200 γιαούρτι παραδοσιακό (αγελαδινό ή κατσικίσιο)
  • 500 ml νερό
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 200 γραμ φέτα
  • 50 γραμ γραβιέρα, ή κασέρι, ή παρμεζάνα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τα αβγά, το γιαούρτι (χωρίς την πέτσα) και το νερό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με έναν αβγοδάρτη, μέχρι να έχουμε έναν λείο χυλό, όχι πολύ αραιό αλλά όχι και πολύ πηχτό.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο ταψί (το δικό μου είναι περίπου 37x27 εκ.) το ελαιόλαδο και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις να ζεσταθεί λίγο.
  4. Βγάζουμε προσεκτικά το ταψί από το φούρνο και ρίχνουμε μέσα το χυλό.
  5. Με τα χέρια μας, τρίβουμε τη φέτα πάνω από το χυλό, να πάει παντού, σε όλο το ταψί.
  6. Τρίβουμε από πάνω και το κίτρινο τυρί.
  7. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει καλά, και να δούμε τις άκρες να αρχίζουν να γυρνάνε προς τα μέσα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/02/%ce%b7%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%b7-%ce%b1%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%8c%cf%80%ce%b9%cf%84%ce%b1.html