Κοτόπουλο κατσαρόλας με μπύρα, πιπεριές και μανιτάρια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 4 μπούτια κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 100 γραμ. μανιτάρια λευκά
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μισοφέγγαρα.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
  3. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
  4. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
  5. Σωτάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου καλά από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
  6. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σωτάρουμε καλά.
  7. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, και τα ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να μαραθούν.
  8. Σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
  9. Ρίχνουμε το κάρυ, την πάπρικα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  10. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για περίπου 20 λεπτά.
  11. Στα 15 λεπτα προσθέτουμε το μαϊντανό και ξανασκεπάζουμε.
  12. Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τρυπάμε το κοτόπουλο στο πιο χοντρό του σημείο και το υγρό βγαίνει διαφανές.
  13. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά πάνω στο μάτι να τραβήξει τα υγρά του.
  14. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/01/beer-pepper-mushroom-chicken.html