Κοτόπουλο κατσαρόλας με μπύρα, πιπεριές και μανιτάρια
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 4
- 4 μπούτια κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πορτοκαλί πιπεριά
- 100 γραμ. μανιτάρια λευκά
- 1 κουτάκι μπύρα
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. θυμάρι ξερό
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
- Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το κόβουμε σε μισοφέγγαρα.
- Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια.
- Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε σε φετάκια.
- Σε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί καλά.
- Σωτάρουμε τα μπούτια του κοτόπουλου καλά από όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα, και τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τις πιπεριές και σωτάρουμε καλά.
- Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, και τα ανακατεύουμε ελαφρά, μέχρι να μαραθούν.
- Σβήνουμε με τη μπύρα και προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε το κάρυ, την πάπρικα και το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
- Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να μαγειρευτεί το φαγητό για περίπου 20 λεπτά.
- Στα 15 λεπτα προσθέτουμε το μαϊντανό και ξανασκεπάζουμε.
- Το φαγητό είναι έτοιμο όταν τρυπάμε το κοτόπουλο στο πιο χοντρό του σημείο και το υγρό βγαίνει διαφανές.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε για περίπου 10-15 λεπτά πάνω στο μάτι να τραβήξει τα υγρά του.
- Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/01/beer-pepper-mushroom-chicken.html
3.5.3240