Πράσινη σαλάτα με κοτόπουλο, πιπεριές και lime
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • 100 γραμ. κινόα
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός από 1 lime
  • 1 κ.γ. ξερό κόλιανδρο
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 100 γραμ. φύλλα άγριας ρόκας ή baby σπανάκι ή ανάμεικτα
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 50 γραμ. φέτα
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό)
  • 1 κ.γ μπούκοβο γλυκό ή καυτερό (προαιρετικά)
  • για το dressing
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 lime
  • 1 κ.σ. μουστάρδα (κατά προτίμηση dijon)
  • 1 κ.γ. μέλι
  • ½ κ.γ. μπούκοβο γλυκό ή καυτερό
  • αλάτι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε την κινόα σε ένα σουρωτήρι και την ξεπλένουμε πολύ καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε 200 ml νερό με λίγο αλατάκι να βράσει.
  3. Μόλις βράσει ρίχνουμε την κινόα, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κινόα να σιγοβράζει μέχρι να απορροφήσει όλο το νερό, ανακατεύοντας πού και πού.
  4. Βάζουμε από το προηγούμενο βράδυ (ή το λιγότερο για 1-2 ώρες) τα φιλέτα του κοτόπουλου να μαριναριστούν σε ένα μπωλ που κλείνει αεροστεγώς ή σε σακούλα με zip lock, μαζί με το γιαούρτι, το χυμό lime, τον ξερό κόλιανδρο και την πάπρικα.
  5. Αφαιρούμε τα φιλέτα από τη μαρινάδα τους και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν καλά ως το κέντρο τους, περίπου για 35-40 λεπτά, ανάλογα και με το φούρνο μας.
  6. Αφού ψηθούν και κρυώσουν ελαφρώς, κόβουμε τα φιλέτα σε φετάκια.
  7. Βάζουμε στη σαλατιέρα μας ή χωρίζουμε σε 4 βαθιά πιάτα την πράσινη σαλάτα της επιλογής μας (ρόκα ή σπανάκι ή ανάμικτα φύλλα) και ρίχνουμε από πάνω την βρασμένη κινόα.
  8. Κόβουμε τις πιπεριές σε μπαστουνάκια και τις ρίχνουμε πάνω από τη σαλάτα.
  9. Τοποθετούμε από πάνω το κοτόπουλο.
  10. Τρίβουμε με τα χέρια μας τη φέτα και την ρίχνουμε από πάνω.
  11. Ετοιμάζουμε το dressing ανακατεύοντας το ελαιόλαδο, το χυμό lime, τη μουστάρδα, το μέλι, το μπούκοβο και το αλάτι και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα.
  12. Τέλος, γαρνίρουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο (ή μαϊντανό), και, προαιρετικά, το μπούκοβο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2020/01/asian-chicken-salad.html