* Για να φτιάξω πουρέ κολοκύθας, παίρνω ολόκληρες κολοκύθες, τις κόβω στη μέση, καθαρίζω τα σπόρια και τις ίνες, ξύνοντας την επιφάνεια με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού, αλείφω ολόκληρα τα κομμάτια της κολοκύθας με ελαιόλαδο και τα τοποθετώ με τη σάρκα προς τα κάτω σε μεγάλο ταψί. Τα τρυπάω με ένα πιρούνι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα. Βγάζω από το φούρνο και αφήνω να κρυώσει λίγο. Με ένα κουτάλι αδειάζω τη σάρκα της κολοκύθας και τη ρίχνω στο multi. Χτυπάω μέχρι να γίνει αποκτήσει απαλή υφή. Χρησιμοποιώ σε συνταγές κατευθείαν, ή μοιράζω τον πουρέ σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς και τα τοποθετώ στην κατάψυξη.
**Προσαρμογή συνταγής από
εδώ.