Σουτζουκάκια σμυρνέικα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • για τα σουτζουκάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 αβγά
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 φέτες ψωμιού (μόνο την ψίχα)
  • 100 ml κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο (ή ½ κ.γ σκόνη σκόρδου)
  • ½ κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη σάλτσα
  • 250 ml χυμό ντομάτας
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ¼ κ.γ. σκόνη σκόρδου (προεραιτικά)
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού να μουλιάσουν στο κρασί.
  2. Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε τον κιμά, τα αβγά, το λάδι, το σκόρδο, το κύμινο, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Στραγγίζουμε το ψωμί από το κρασί και το ρίχνουμε κι αυτό στο μπωλ.
  4. Ζυμώνουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε το μπωλ και το αφήνουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο.
  5. Βγάζουμε το μπωλ από το ψυγείο, πλάθουμε τον κιμά σε σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ στους 200 βαθμούς, για περίπου 20 λεπτά. Στα μισά ανοίγουμε το φούρνο και γυρίζουμε τα σουτζουκάκια από την άλλη.
  7. Μέχρι να ψηθούν τα σουτζουκάκια ετοιμάζουμε την εύκολη σάλτσα.
  8. Ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, όλα τα υλικά της σάλτσας, ανακατεύουμε, και μόλις πάρει την πρώτη βράση, κατεβάζουμε τη φωτιά.
  9. Μόλις τα σουτζουκάκια ψηθούν, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5-7 λεπτά και στη συνέχεια σβήνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε την κατσαρόλα.
  10. Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια με ρύζι, με πουρέ πατάτας ή με πατάτες τηγανιτές.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/10/%cf%83%ce%bf%cf%85%cf%84%ce%b6%ce%bf%cf%85%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b9%ce%b1-%cf%83%ce%bc%cf%85%cf%81%ce%bd%ce%ad%ce%b9%ce%ba%ce%b1.html