Ταρτάκια σφολιάτας με κρέμα τυριού και καραμελωμένα μήλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • 2 φύλλα σφολιάτας
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα (χρησιμοποίησα μασκαρπόνε)
  • 50 γραμ. άχνη ζάχαρη
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κρόκο αβγού
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με τα μήλα. Σε ένα τηγανάκι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάζουμε τα κομματάκια μήλου, την κανέλα και την καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (να αρχίσει να καραμελώνει) και να μαλακώσουν τα μήλα.
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το τηγάνι στην άκρη.
  3. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπωλ ρίχνουμε το τυρί κρέμα, την άχνη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε καλά με μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα σιλικόνης.
  4. Ανοίγουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, το περνάμε λίγο από πάνω με τον πλάστη, ώστε να μην "τσακίζει" πουθενά και κόβουμε 8 κυκλικούς δίσκους διαμέτρου περίπου 10 εκ. με ένα κουπ πατ ή με ένα ποτήρι.
  5. Μεταφέρουμε τους δίσκους σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το δεύτερο φύλλο.
  6. Χρησιμοποιώντας ένα μικρότερο ποτήρι ή ένα μαχαιράκι, χαράσουμε έναν μικρότερο κύκλο μέσα σε κάθε δίσκο (προσοχή, δεν κόβουμε μέχρι να τρυπήσει το φύλλο, απλά χαράσουμε), περίπου 1 εκ. από την άκρη.
  7. Βάζουμε στο κέντρο κάθε δίσκου ένα κουταλάκι από την κρέμα τυριού, και τοποθετούμε από πάνω λίγα κομματάκια μήλου, μαζί με λίγη καραμέλα, προσέχοντας να μην "βγαίνουμε" από τον εσωτερικό κύκλο.
  8. Χτυπάμε τον κρόκο του αβγού με ελάχιστο νεράκι, και με ένα πινέλο, απλώνουμε γύρω γύρω σε κάθε δίσκο, στο μέρος της σφολιάτας που δεν έχει γέμιση (στον "εξωτερικό" κύκλο δηλαδή)
  9. Πασπαλίζουμε τους δίσκους με λίγη καστανή ζάχαρη.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι να δούμε ότι η σφολιάτα έχει ροδίσει γύρω γύρω.
  11. Σερβίρουμε τα ταρτάκια ζεστά, και, αν θέλουμε. με λίγη άχνη ζάχαρη και κανέλα από πάνω.
Σημειώσεις
Την υπόλοιπη σφολιάτα δεν την πετάμε, την κρατάμε για να φτιάξουμε μία εύκολη συνταγή, όπως αυτά τα ρολάκια ή μπαστουνάκια κανέλας
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/10/apple-cream-cheese-puff-pastry-mini-tarts.html