Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το έτοιμο μείγμα για pancakes, με το κακάο, τη βρώμη και το baking powder.
Προσθέτουμε τα αβγά, το ξινόγαλα, τη βανίλια, το βούτυρο και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.
Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να έχουμε έναν παχύρευστο χυλό, χωρίς σβώλους.
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Μόλις κάψει καλά, ρίχνουμε με μία κουτάλα λίγο από τον χυλό, περίπου μισή κουτάλα της σούπας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια.
Αφήνουμε την τηγανίτα να ψηθεί από τη μία μεριά. Είναι έτοιμη να την γυρίσουμε όταν έχουν αρχίσει να σχηματίζονται φουσκάλες στην επάνω μεριά.
Τη γυρίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί και από την άλλη.
Μόλις ψηθεί καλά την αποσύρουμε και συνεχίζουμε με τις υπόλοιπες.
Γαρνίρουμε με τα toppings της αρεσκείας μας. Εγώ αυτή τη φορά τις σέρβιρα με πραλίνα φουντουκιού, νιφάδες καρύδας και μύρτιλα.
Σημειώσεις
Αν δεν έχουμε φτιάξει από πριν το μείγμα για τις τηγανίτες, ακολουθούμε τις παρακάτω δοσολογίες για τα στερεά υλικά: 150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 γραμ. βρώμη τριμμένη στο multi (σκόνη) 30 γραμ. κακάο 20 γραμ. ζάχαρη 1 κ.σ. baking powder ½ κ.γ. σόδα ανακατεύουμε και προσθέτουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/10/chocolate-oat-pancakes.html