Καλοκαιρινό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, και μείγμα μεσογειακών μυρωδικών
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 5
- 700 γραμ. κοπανάκια κοτόπουλου
- 1,5 κιλό πατάτες
- 10-12 ντομάτες μικρές τσαμπί
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 75 γραμ. ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
- 50 γραμ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κ.σ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών (ακολουθεί συνταγή)
- Πλένουμε καλά τις πατάτες, δεν τις ξεφλουδίζουμε, παρά μόνο αν είναι χοντρή η φλούδα τους.
- Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις πολύ μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.
- Ρίχνουμε τις πατάτες σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
- Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το προσθέτουμε στο ταψί.
- Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις προσθέτουμε ολόκληρες στο ταψί.
- Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
- Βάζουμε στο ταψί και τα κοπανάκια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μυρωδικών.
- Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και απλώνουμε καλά τις πατάτες στο ταψί.
- Τοποθετούμε τα κοπανάκια από πάνω.
- Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες, γυρίζουμε τα κοπανάκια και τοποθετούμε από πάνω τα τσαμπιά με τις ντομάτες.
- Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/07/mediterranean-herbs-chicken-potato-bake.html
3.5.3240