Καλοκαιρινό κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο, και μείγμα μεσογειακών μυρωδικών
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 700 γραμ. κοπανάκια κοτόπουλου
  • 1,5 κιλό πατάτες
  • 10-12 ντομάτες μικρές τσαμπί
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 75 γραμ. ελιές καλαμών, χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
  • 50 γραμ. κάππαρη ξαλμυρισμένη
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σ. μείγμα μεσογειακών μυρωδικών (ακολουθεί συνταγή)
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τις πατάτες, δεν τις ξεφλουδίζουμε, παρά μόνο αν είναι χοντρή η φλούδα τους.
  2. Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις πολύ μικρές τις αφήνουμε ολόκληρες.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος.
  4. Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και το προσθέτουμε στο ταψί.
  5. Ξεφλουδίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις προσθέτουμε ολόκληρες στο ταψί.
  6. Προσθέτουμε τις ελιές και την κάπαρη.
  7. Βάζουμε στο ταψί και τα κοπανάκια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε καλά και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μυρωδικών.
  8. Ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας και απλώνουμε καλά τις πατάτες στο ταψί.
  9. Τοποθετούμε τα κοπανάκια από πάνω.
  10. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά.
  11. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανακατεύουμε τις πατάτες, γυρίζουμε τα κοπανάκια και τοποθετούμε από πάνω τα τσαμπιά με τις ντομάτες.
  12. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/07/mediterranean-herbs-chicken-potato-bake.html