Για να φτιάξουμε τον παγωμένο γαλλικό, βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο από το προηγούμενο βράδυ, 120 γραμ. καφέ φίλτρου και 1,5 λίτρο νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μείγμα με ένα σουρωτήρι στο οποίο μέσα έχουμε βάλει και ένα φίλτρο από αυτά που χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα. Αν δούμε ότι περνάνε μέσα στον καφέ κομματάκια, τον ξανασουρώνουμε. Από αυτόν τον καφέ θα χρησιμοποιήσουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε για τις frozen mochas και τον υπόλοιπο το τοποθετούμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για να τον καταναλώσουμε αργότερα.
Η αρχική συνταγή από
εδώ.