Frozen mochas - Παγωμένο ρόφημα με καφέ και σοκολάτα
 
 
Συντάκτης:
Υλικά
  • για το ρόφημα
  • 350 ml παγωμένος καφές φίλτρου, ιδανικά αρωματικός (βλ. σημειώσεις)
  • 250 ml γάλα
  • 150 γραμ. ζαχαρούχο γάλα
  • 70 ml κρέμα γάλακτος
  • 70 ml σιρόπι σοκολάτας
  • 50 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • για το σερβίρισμα
  • σαντιγί
  • σιρόπι σοκολάτας
  • σταγόνες σοκολάτας
  • πουράκια σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά για το ρόφημα μέσα στο μπλέντερ και χτυπάω μαζί με αρκετό πάγο, μέχρι να έχουμε ένα πλούσιο ρόφημα, με κομματάκια σοκολάτας.
  2. Σερβίρουμε σε 4 μεγάλα ποτήρια και ρίχνουμε από πάνω σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, και γαρνίρουμε με σταγόνες σοκολάτας και δύο πουράκια.
Σημειώσεις
Για να φτιάξουμε τον παγωμένο γαλλικό, βάζουμε σε ένα μεγάλο βάζο από το προηγούμενο βράδυ, 120 γραμ. καφέ φίλτρου και 1,5 λίτρο νερό. Την επόμενη μέρα σουρώνουμε το μείγμα με ένα σουρωτήρι στο οποίο μέσα έχουμε βάλει και ένα φίλτρο από αυτά που χρησιμοποιούμε στην καφετιέρα. Αν δούμε ότι περνάνε μέσα στον καφέ κομματάκια, τον ξανασουρώνουμε. Από αυτόν τον καφέ θα χρησιμοποιήσουμε όση ποσότητα χρειαζόμαστε για τις frozen mochas και τον υπόλοιπο το τοποθετούμε σε κλειστό βάζο στο ψυγείο για να τον καταναλώσουμε αργότερα.

Η αρχική συνταγή από εδώ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/07/frozen-mocha.html