Μακαρονάδα με κοτόπουλο, τοματίνια και pesto ρόκας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1 πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση κοντά (βίδες, φιογκάκια, πένες, κλπ)
  • 3 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • ελάχιστο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 12-15 τοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 200 γραμ. πέστο ρόκας
  • φύλλα φρέσκιας baby ρόκας
  • φλοίδες παρμεζάνας για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα ζυμαρικά να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στο μεταξύ, κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρές μπουκιές και αλατοπιπερώνουμε.
  3. Σε μια μεγάλη και ρηχή κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  4. Ρίχνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές, μέχρι να μαγειρευτεί καλά.
  5. Σβήνουμε το κοτόπουλο με το κρασί, και αφήνουμε για 1 λεπτό να βράσει, ώστε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  6. Προσθέτουμε τα τοματίνια και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε 2 κ.σ. από το pesto και ανακατεύουμε καλά.
  8. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο, κρατώντας στην άκρη λίγο από το νερό που έβρασαν.
  9. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο pesto και ανακατεύουμε καλά. Αν το φαγητό μας φαίνεται λίγο στεγνό, προσθέτουμε λίγο λίγο από το νερό των ζυμαρικό και ανακατεύουμε.
  10. Σερβίρουμε με φλοίδες παρμεζάνας και φυλλαράκια baby ρόκας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/05/arugula-pesto-chicken-pasta.html