Muffins με πορτοκάλι και κομματάκια σοκολάτας με σαντιγί καρύδας (νηστίσιμα)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 300 ml φρεσκοστυμένο χυμό πορτοκάλι
  • 200 ml αραβοσιτέλαιο
  • 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. σόδα
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 2 κ.γ. ξύσμα πορτοκάλι
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • για τη σαντιγί καρύδας
  • 1 κονσέρβα κρέμα καρύδας
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το χυμό πορτοκάλι και το αραβοσιτέλαιο.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη σόδα και το baking powder και ανακατεύουμε.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά με μία σπάτουλα.
  4. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε ίσα ίσα να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των muffins, τις οποίες έχουμε ντύσει με τα ειδικά χαρτάκια, προσέχοντας το μείγμα να μην ξεπερνά τα ⅔ της θήκης.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις, για περίπου 30 λεπτά.
  7. Για να ετοιμάσουμε τη σαντιγί καρύδας, βάζουμε την κρέμα καρύδας από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο.
  8. Την επόμενη μέρα τη βγάζουμε από το ψυγείο, την αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ, ή σε ένα μεγάλο μπωλ, και την χτυπάμε με το μίξερ, μαζί με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να έχει την πυκνότητα του στραγγιστού γιαουρτιού. Τη διατηρούμε στο ψυγείο.
  9. Σερβίρουμε τα muffins, αφού έχουν κρυώσει τελείως, μαζί με τη σαντιγί καρύδας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/04/vegan-orange-choc-chip-muffins.html