Σοκολατένιο fudge με αμυγδαλόπαστα και βύσσινα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 36
Υλικά
  • για την αμυγδαλόπαστα
  • 200 γραμ. αμύγδαλα λευκά ωμά
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 50 γραμ. νερό
  • μερικές σταγόνες εκχύλισμα αμυγδάλου
  • για το fudge
  • 1 κουτάκι (περίπου 400 γραμ.) γάλα ζαχαρούχο
  • 400 γραμ. κουβερτούρα
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 200 γραμ. βύσσινα κομπόστα στραγγισμένα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα την αμυγδαλόπαστα. Βάζουμε στο multi τα αμύγδαλα με 50 γραμ. από τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη (200 γραμ.) και το νερό, σε μέτρια φωτιά, και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η ζάχαρη.
  3. Προσθέτουμε και τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε συνεχώς με μία σπάτουλα σιλικόνης, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν πάστα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  5. Συνεχίζουμε με το fudge. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και την κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια, και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και το κακάο. Ανακατεύουμε.
  7. Προσθέτουμε και τα βύσσινα που έχουμε στραγγίξει καλά από το υγρό της κομπόστας. Ανακατεύουμε.
  8. Στρώνουμε αλουμινόχαρτο σε ένα σκεύος 20x20 εκ., προσέχοντας να προεξέχει αρκετά και από τις 4 πλευρές, ώστε να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκό.
  9. Ρίχνουμε τα ¾ του fudge στο σκεύος και το απλώνουμε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  10. Προσθέτουμε από πάνω την αμυγδαλόπαστα και την απλώνουμε κι αυτή ομοιόμορφα με μία σπάτουλα.
  11. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο fudge και ομοίως απλώνουμε.
  12. Στολίζουμε από πάνω με χρωματιστή τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.
  13. Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες (το ιδανικό όλο το βράδυ) να κρυώσει καλά.
  14. Αφαιρούμε το γλυκό από το σκεύος τραβώντας τις άκρες από το αλουμινόχαρτο, το οποίο στη συνέχεια αφαιρούμε.
  15. Τοποθετούμε το fudge σε μία επίπεδη επιφάνεια και το κόβουμε σε ίσα κομμάτια.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/02/chocolate-marzipan-sour-cherry-fudge.html