Κέικ σοκολάτας με αμυγδαλόπαστα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 300 ml ξινόγαλα ή αριάνι
  • 450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμ. κακάο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
  • 150 γραμ. αμυγδαλόπαστα
  • για το γλάσο
  • 150 γραμ. κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου, χτυπώντας ενδιαμέσως.
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
  4. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-κακάο με το ξινόγαλα, φροντίζοντας να τελειώσουμε με το αλεύρι.
  5. Προσθέτουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας.
  6. Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια μεγέθους μικρού ζαριού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
  9. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  10. Περιμένουμε να κρυώσει πολύ και το ξεφορμάρουμε.
  11. Όταν κρυώσει τελείως, ετοιμάζουμε το γλάσο.
  12. Σπάζουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
  13. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος.
  14. Μόλις ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα τέλειο λείο γλάσο.
  15. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Σημειώσεις
Για αυτές τις ποσότητες υλικών χρησιμοποιούμε μία στρογγυλή φόρμα 24-26 εκατ., ή 2 μακρόστενες φόρμες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/10/chocolate-marzipan-cake.html