Κέικ σοκολάτας με αμυγδαλόπαστα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 20
- 250 γραμ. βούτυρο
- 250 γραμ. ζάχαρη
- 5 αβγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 300 ml ξινόγαλα ή αριάνι
- 450 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γραμ. κακάο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
- 150 γραμ. αμυγδαλόπαστα
- για το γλάσο
- 150 γραμ. κουβερτούρα
- 150 ml κρέμα γάλακτος
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά και το εκχύλισμα αμυγδάλου, χτυπώντας ενδιαμέσως.
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο και το αλάτι.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-κακάο με το ξινόγαλα, φροντίζοντας να τελειώσουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε στο μείγμα τις σταγόνες κουβερτούρας.
- Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια μεγέθους μικρού ζαριού και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
- Περιμένουμε να κρυώσει πολύ και το ξεφορμάρουμε.
- Όταν κρυώσει τελείως, ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σπάζουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος.
- Μόλις ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα τέλειο λείο γλάσο.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και το απλώνουμε με μία σπάτουλα.
Για αυτές τις ποσότητες υλικών χρησιμοποιούμε μία στρογγυλή φόρμα 24-26 εκατ., ή 2 μακρόστενες φόρμες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/10/chocolate-marzipan-cake.html
3.5.3240