Παγωτό σάντουιτς - Μπισκότο με κομματάκια σοκολάτας και παγωτό σοκολάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • για το μπισκότο
  • 250 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 250 γραμ. ζάχαρη καστανή μαλακή
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κ.γ. baking powder
  • 200 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας (μαύρη και γάλακτος)
  • για το παγωτό
  • 400 ml κρέμα γάλακτος κρύα
  • 400 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 75 γραμ. κακάο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμ. σταγόνες κουβερτούρας (μαύρη ή γάλακτος ή ανάμεικτες)
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το μπισκότο. Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ το βούτυρο με τα δύο είδη ζάχαρης και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι που να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  4. Προσθέτουμε τις σταγονες κουβερτούρας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  5. Στρώνουμε λαδόκολλα (να περισσεύει από τις δύο πλευρές) σε ένα ορθογώνιο ταψί (το δικό μου είναι 35x25 εκ.) και ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το απλώνουμε με μία σπάτουλα ώστε να είναι ομοιόμορφο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 15-18 λεπτά.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
  8. Ετοιμάζουμε το παγωτό. Σε ένα μπωλ χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος (την οποία βγάζουμε από το ψυγείο ακριβώς την ώρα που θα τη χτυπήσουμε) σε σαντιγί. Θέλουμε η υφή της να θυμίζει γιαούρτι στραγγιστό.
  9. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο, το κακάο και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ανακατευτούν καλά τα υλικά.
  10. Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  11. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει τελείως το μπισκότο.
  12. Για να φτιάξουμε το παγωτό σάντουιτς, ξεφορμάρουμε το μπισκότο από το ταψί τραβώντας τη λαδόκολλα προσεκτικά για να μη σπάσει το μπισκότο, και το ακουμπάμε σε μία επιφάνεια κοπής.
  13. Κόβουμε το μπισκότο στη μέση, αναποδογυρίζουμε το μισό και το ακουμπάμε σε μία πιατέλα.
  14. Γύρω του εφαρμόζουμε ένα τετράγωνο τσέρκι ή φτιάχνουμε μόνοι μας ένα, με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (θέλουμε το αυτοσχέδιο τσέρκι μας να έχει ύψος περίπου 7-8 εκατοστά).
  15. Απλώνουμε πάνω στο αναποδογυρισμένο μπισκότο το παγωτό. Αν μας φανεί πολύ, αφήνουμε το υπόλοιπο στην κατάψυξη.
  16. Σκεπάζουμε από πάνω με το δεύτερο μισό μπισκότο.
  17. Βάζουμε το παγωτό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6-7 ώρες, καλύτερα όλη τη νύχτα.
  18. Ξεφορμάρουμε το παγωτό, το κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια, τα οποία φυλάμε σε αεροστεγές σκεύος στην κατάψυξη.
Σημειώσεις
Στους χρόνους προετοιμασίας και ψησίματος δεν υπολογίζεται ο χρόνος αναμονής για να κρυώσει το μπισκότο και να παγώσει το παγωτό.
Καλό είναι να το ετοιμάσουμε την προηγουμένη της ημέρας που θέλουμε να το σερβίρουμε, και να αφήσουμε μόνο το κόψιμο για εκείνη την ημέρα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/08/chocolate-ice-cream-sandwich.html