Kασεροκροκέτες με λιαστή ντομάτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 250 γραμ. κασέρι τριμμένο
  • 250 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
  • 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
  • πιπέρι
  • για το πανάρισμα
  • 100 γραμ. αλεύρι
  • 1 αβγό
  • 300 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
  • για το τηγάνισμα
  • 200 ml σπορέλαιο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τις κροκέτες.
  2. Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 18 ίσα μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού).
  3. Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο το αβγό χτυπημένο μαζί με 1 κ.σ. νερό και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
  4. Περνάμε την κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά και τις αφήνουμε όλες σε ένα πιάτο.
  5. Βάζουμε το πιάτο με τις παναρισμένες κροκέτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  6. Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι να κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  7. Τηγανίζουμε τις κροκέτες λίγες λίγες κάθε φορά, γυρίζοντάς τες.
  8. Τις τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
  9. Σερβίρουμε ζεστές ή το πολύ πολύ χλιαρές.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/07/beer-greek-meze-platter.html