Kασεροκροκέτες με λιαστή ντομάτα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 18
- 250 γραμ. κασέρι τριμμένο
- 250 γραμ. γραβιέρα τριμμένη
- 4 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- 1 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.γ. δυόσμο ξερό
- πιπέρι
- για το πανάρισμα
- 100 γραμ. αλεύρι
- 1 αβγό
- 300 γραμ. φρυγανιά τριμμένη
- για το τηγάνισμα
- 200 ml σπορέλαιο
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τις κροκέτες.
- Πλάθουμε το μείγμα σε περίπου 18 ίσα μπαλάκια (μεγέθους καρυδιού).
- Ετοιμάζουμε το πανάρισμα. Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο το αβγό χτυπημένο μαζί με 1 κ.σ. νερό και σε ένα τρίτο την τριμμένη φρυγανιά.
- Περνάμε την κάθε κροκέτα πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αβγό και τέλος από τη φρυγανιά και τις αφήνουμε όλες σε ένα πιάτο.
- Βάζουμε το πιάτο με τις παναρισμένες κροκέτες στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Βάζουμε το λάδι σε ένα μικρό κατσαρολάκι να κάψει καλά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τηγανίζουμε τις κροκέτες λίγες λίγες κάθε φορά, γυρίζοντάς τες.
- Τις τοποθετούμε σε πιάτο που έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφηθεί το πολύ λάδι.
- Σερβίρουμε ζεστές ή το πολύ πολύ χλιαρές.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/07/beer-greek-meze-platter.html
3.5.3240