Μίνι κεμπάπ με σως γιαουρτιού
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 18
- 500 γραμ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (με τα υγρά του)
- 1 αβγό
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη τριμμένη στον τρίφτη
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι
- 2 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
- 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. κύμινο
- ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
- για τη σως γιαουρτιού
- 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
- ⅛ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε καλά, για περίπου 10 λεπτά.
- Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
- Πλάθουμε τον κιμά σαν σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας τα κεμπάπ στα 20 λεπτά.
- Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
- Την αφήνουμε στο ψυγείο.
- Σερβίρουμε τα μίνι κεμπαπ με τη σως γιαουρτιού και ψημένες πιτούλες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/07/beer-greek-meze-platter.html
3.5.3240