Μίνι κεμπάπ με σως γιαουρτιού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 500 γραμ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και χοιρινός)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη (με τα υγρά του)
  • 1 αβγό
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη τριμμένη στον τρίφτη
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.γ. κόλιανδρο ξερό
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. κύμινο
  • ⅛ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τη σως γιαουρτιού
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. δυόσμο ξερό
  • ⅛ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ και ζυμώνουμε καλά, για περίπου 10 λεπτά.
  2. Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  3. Πλάθουμε τον κιμά σαν σουτζουκάκια και τα απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
  4. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου στους 200 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά, γυρίζοντας τα κεμπάπ στα 20 λεπτά.
  5. Ετοιμάζουμε τη σως γιαουρτιού ανακατεύοντας όλα τα υλικά.
  6. Την αφήνουμε στο ψυγείο.
  7. Σερβίρουμε τα μίνι κεμπαπ με τη σως γιαουρτιού και ψημένες πιτούλες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/07/beer-greek-meze-platter.html