Ρολλάκια μελιτζάνας με κασέρι και καπνιστό χοιρινό
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 2 μελιτζάνες φλάσκες
  • 300 γραμ. κασέρι
  • 250 γραμ. χοιρινή καπνιστή μπριζόλα
  • 2 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
  • αλάτι (ελάχιστο), πιπέρι
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • ελαιόλαδο για το ράντισμα των φύλλων
  • 1 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τις μελιτζάνες στο γκριλ του φούρνου και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
  2. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις ξεφλουδίζουμε και αφήνουμε τις σάρκες σε ένα σουρωτήρι για λίγη ώρα, για να φύγουν τα πολλά υγρά.
  3. Κάνουμε τις μελιτζάνες πουρέ, πολτοποιώντας με ένα πιρούνι.
  4. Κόβουμε σε κυβάκια την καπνιστή μπριζόλα και τρίβουμε το κασέρι.
  5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τον πουρέ μελιτζάνας, το κασέρι, την καπνιστή μπριζόλα, τη ρίγανη, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  6. Παίρνουμε ένα φύλλο κρούστας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο, βάζουμε στο κέντρο της μίας κοντής πλευράς του περίπου 2 κ.σ. από το μείγμα της μελιτζάνας και το απλώνουμε σε σχήμα μικρού μπαστουνιού.
  7. Διπλώνουμε τη μία μακριά πλευρά του φύλλου προς το κέντρο, σκεπάζοντας τη γέμιση, και διπλώνουμε και την δεύτερη πλευρά πάνω από την πρώτη (στα τρία δηλαδή).
  8. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  9. Ξεκινώντας από την μεριά με τη γέμιση, τυλίγουμε το φύλλο σε ρολλό και το τοποθετούμε σε ταψί, το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  10. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα.
  11. Ραντίζουμε τα ρολλάκια με ελάχιστο ελαιόλαδο και τα πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα, για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Στα 30 λεπτά αρχίζουμε να τα ελέγχουμε.
  13. Τα σερβίρουμε χλιαρά με το ντιπ πιπεριάς Φλωρίνης.
Σημειώσεις
Η γεύση της μελιτζάνας θα είναι ακόμα καλύτερη αν, αντί για το γκριλ, την ψήσουμε στα κάρβουνα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/06/eggplant-rolls.html