Μεσογειακή σαλάτα ζυμαρικών με πέστο βασιλικού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 5
Υλικά
  • 500 γραμ. κοντά ζυμαρικά (βίδες, κογχυλάκια, πένες, κλπ)
  • 100 γραμ. πέστο βασιλικού
  • 300 γραμ. τοματίνια
  • 250 γραμ. μικρές μοτσαρέλες
  • 150 γραμ. ελιές χωρίς κουκούτσια
  • 2 κ.σ. κάπαρη
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το πέστο.
  3. Μόλις είναι έτοιμα τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος.
  4. Τα αναμειγνύουμε κατευθείαν, όπως είναι ζεστά, με το πέστο.
  5. Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
  6. Κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και ξαρμυρίζουμε την κάπαρη.
  7. Προσθέτουμε τα τοματίνια, τις ελιές, την κάπαρη και τις μοτσαρέλες και ανακατεύουμε.
  8. Σερβίρουμε τη σαλάτα ζυμαρικών χλιαρή, ή και κρύα, από το ψυγείο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/06/mediterranean-pesto-pasta-salad.html