Μπουγάτσα... περίπου...
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1 πακέτο βούτυρο λιωμένο
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κ.γ. κανέλλα
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
  • νερό
  • ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε αρχικά ένα-ένα τα φύλλα, και τα τοποθετούμε σουρωτά σε ένα ταψί (ή πυρέξ) το ένα δίπλα στο άλλο, σφιχτά-σφιχτά.
  2. Βάζουμε το ταψί σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς με αέρα φούρνο, και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (εμένα μου πήρε περίπου μισή ώρα).
  3. Στο μεταξύ, σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και νερό σε ποσότητα ίση με τρεις φορές το κουτί του ζαχαρούχου.
  4. Προσθέτουμε την κανέλλα και τη βανίλια και ζεσταίνουμε. Θέλουμε να ζεσταθεί
  5. καλά, αλλά όχι να βράσει.
  6. Όταν ροδίσουν τα φύλλα, βγάζουμε το ταψί, και περιχύνουμε με το γάλα. Θα δούμε ότι έχει «πλημμυρίσει» κάπως, αλλά δε μας ανησυχεί, γιατί τα φύλλα θα απορροφήσουν όλο το υγρό.
  7. Ξαναβάζουμε το ταψί στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα περίπου 30 λεπτά, ή μέχρι να δούμε ότι έχει φουσκώσει το γλυκό, και ότι έχει απορροφήσει το περισσότερο γάλα (το υπόλοιπο θα απορροφηθεί καθώς κρυώνει).
  8. Περιμένουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε με άχνη και κανέλλα.
Σημειώσεις
Αν θέλουμε, μπορούμε να ξεκινήσουμε τη συνταγή το προηγούμενο βράδυ από το πρωί που θα θέλουμε να τη σερβίρουμε. Ακολουθούμε τη συνταγή μέχρι και το βήμα 6, την αφήνουμε να κρυώσει καλά, σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί, βγάζουμε το ταψί για να ζεσταθεί λίγο, μέχρι να προθερμάνουμε τον φούρνο και ψήνουμε όπως λέει η συνταγή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2013/11/bougatsa.html