Μπάρες ενέργειας χωρίς ψήσιμο, με φράουλες και φυστικοβούτυρο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • 300 γραμ. βρώμη
  • 100 γραμ. λιναρόσπορος
  • 25 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 250 γραμ. φυστικοβούτυρο
  • 180 γραμ. ταχίνι (χρησιμοποίησα ολικής άλεσης)
  • 80 γραμ. μέλι
  • 75 γραμ. κουβερτούρα
  • 10-12 φράουλες
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα έναν πολτό φράουλας.
  2. Καθαρίζουμε τις φράουλες και τις βάζουμε στο multi ή στο μπλέντερ.
  3. Σουρώνουμε τις πολτοποιημένες φράουλες, ωστε να έχουμε έναν καθαρό πολτό, χωρίς κομματάκια (χρειαζόμαστε να βγει περίπου 100 γραμ. καθαρός πολτός, οπότε μπορεί να χρειαστούμε και λίγες περισσότερες φράουλες, ανάλογα με το μέγεθός τους).
  4. Λιώνουμε την κουβερτούρα στο φούρνο μικροκυμμάτων ή σε μπεν-μαρί.
  5. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τη βρώμη, τον λιναρόσπορο και το ινδοκάρυδο.
  6. Σε ένα άλλο μπωλ ανακατεύουμε το φυστικοβούτυρο, το ταχίνι, το μέλι, και τη λιωμένη κουβερτούρα.
  7. Αν το μείγμα μας είναι πολύ σκληρό για να ανακατευτεί, μπορούμε να το ζεστάνουμε λίγο σε ένα κατσαρολάκι.
  8. Προσθέτουμε και τον πολτό φράουλας και ανακατεύουμε.
  9. Αναμειγνύουμε τα στερεά με τα υγρά υλικά, μέχρι τα υγρά να καλύψουν εντελώς όλα τα στερεά.
  10. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι 20x20 εκατ., το οποίο έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  11. Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο και αφήνουμε να σταθεροποιηθεί τελείως το μείγμα, ιδανικά όλο το βράδυ.
  12. Όταν έχει σταθεροποιηθεί το μείγμα τελείως, κόβουμε σε 16 μπάρες, τις οποίες διατηρούμε στο ψυγείο, σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/04/no-bake-energy-bars.html