Τάρτα με σπανάκι και αγκινάρες
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 200 γραμ. σπανάκι φρέσκο
  • 400 γραμ. καρδιές αγκινάρας (8-9 καρδιές κατεψυγμένες ή κονσέρβα)
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 100 γραμ. πέστο βασιλικού
  • 100 γραμ. τυρί κρέμα
  • 100 γραμ. μοτσαρέλλα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σε αυτό ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί ελαφρώς.
  2. Μόλις μαραθεί εντελώς το σπανάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Κόβουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες στα 4 και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
  4. Προσθέτουμε στο σπανάκι τις αγκινάρες, τις λιαστές ντομάτες, το πέστο, τα τυριά και τα αβγά.
  5. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
  6. Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα και κόβουμε με ένα μαχαίρι ό,τι περισσεύει.
  7. Ρίχνουμε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα μας.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/03/spinach-artichoke-quiche.html