Τάρτα με σπανάκι και αγκινάρες
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 10
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γραμ. σπανάκι φρέσκο
- 400 γραμ. καρδιές αγκινάρας (8-9 καρδιές κατεψυγμένες ή κονσέρβα)
- 10 λιαστές ντομάτες
- 100 γραμ. πέστο βασιλικού
- 100 γραμ. τυρί κρέμα
- 100 γραμ. μοτσαρέλλα τριμμένη
- 2 αβγά
- αλάτι, πιπέρι
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σε αυτό ρίχνουμε το σπανάκι να ζεματιστεί ελαφρώς.
- Μόλις μαραθεί εντελώς το σπανάκι, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Κόβουμε τις καρδιές από τις αγκινάρες στα 4 και ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες.
- Προσθέτουμε στο σπανάκι τις αγκινάρες, τις λιαστές ντομάτες, το πέστο, τα τυριά και τα αβγά.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.
- Στρώνουμε το φύλλο της σφολιάτας σε μια ταρτιέρα και κόβουμε με ένα μαχαίρι ό,τι περισσεύει.
- Ρίχνουμε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω-κάτω για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να πάρει η τάρτα μας ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/03/spinach-artichoke-quiche.html
3.5.3208