Χιονισμένα χριστουγεννιάτικα κεκάκια
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 26
Υλικά
  • Για τα κεκάκια
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 300 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμ. κακάο
  • Για το γλάσο
  • 400 γραμ. γλυκό βανίλια (για υποβρύχιο)
  • 1 ασπράδι αβγού
  • Για το στόλισμα
  • κερασάκια γλασέ
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε καλά με το μίξερ σε ένα μπωλ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε στο μίγμα εναλλάξ το αλεύρι και τον χυμό πορτοκάλι.
  4. Τέλος προσθέτουμε και το κακάο και μόλις ενσωματωθεί στο μείγμα, σταματάμε το χτύπημα.
  5. Αδειάζουμε σε βουτυρωμένες φόρμες για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
  6. Είναι έτοιμα όταν βάζουμε στη μέση μια οδοντογλυφίδα και βγαίνει στεγνή (προτιμάμε να κάνουμε τεστ σε ένα κεκάκι που βρίσκεται στη μέση της φόρμας).
  7. Όταν ψηθούν και έχουν κρυώσει τα κεκάκια, ετοιμάζουμε το γλάσο.
  8. Αδειάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το περιεχόμενο της συσκευασίας της βανίλιας και ζεσταίνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει αρκετά χλιαρό και να αρχίσει να ανακατεύεται σχετικά εύκολα.
  9. Παράλληλα, χτυπάμε το ασπράδι σε σφιχτή μαρέγκα, να γίνει σαν αφρός.
  10. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε μέσα στη βανίλια λίγο παραπάνω από τη μισή μαρέγκα.
  11. (Προσοχή: χτυπάμε το ασπράδι από 1 αβγό, αλλά δεν το χρησιμοποιούμε ολόκληρο).
  12. Για να γλασάρουμε τα κεκάκια, αναποδογυρίζουμε και βουτάμε την κορυφή τους μέσα στο γλάσο. Τα αφήνουμε να σταθούν λίγο.
  13. Κόβουμε τα κερασάκια στη μέση και τοποθετούμε από ένα μισό πάνω σε κάθε γλασαρισμένο
  14. κεκάκι.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2013/12/christmas-cupcakes.html