Granola με καρύδα, αμύγδαλο, cranberries και σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 400 γραμ. βρώμη
  • 200 γραμ. σοκολατένιες νιφάδες ρυζιού
  • 100 γραμ. αμυγδαλόψυχα τριμμένη
  • 50 γραμ. ινδοκάρυδο
  • 50 γραμ. λιναρόσπορος κοπανισμένος
  • 125 γραμ. λάδι καρύδας
  • 100 γραμ. ζάχαρη καρύδας
  • 125 γραμ. μέλι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 100 γραμ. αποξηραμένα cranberries
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τη βρώμη, τις νιφάδες ρυζιού, το τριμμένο αμύγδαλο, το ινδοκάρυδο και τον λιναρόσπορο.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το λάδι καρύδας, τη ζάχαρη καρύδας, το μέλι και τη βανίλια, και βάζουμε το μείγμα να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Μόλις ζεσταθεί το μείγμα και ανακατευτούν τα υλικά, αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με το μείγμα τα δημητριακά στο μπωλ.
  4. Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
  5. Απλώνουμε μία λαδόκολλα στο ταψί του φούρνου και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Με τη σπάτουλα απλώνουμε καλά το μείγμα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς με αέρα, για περίπου 25-30 λεπτά.
  8. Στον μισό περίπου χρόνο ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε ελαφρώς το μείγμα.
  9. Μόλις είναι έτοιμη η γκρανόλα, τη βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει τελείως, περίπου 2-3 ώρες.
  10. Προσθέτουμε τα cranberries, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/02/coconut-almond-granola.html