Cheese bombs
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 16
Υλικά
  • 1 μικρή συσκευασία φυγείου έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 200 γραμ. τυρί mozzarella
  • 50 γραμ. βούτυρο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση
  1. Ανοίγουμε σε φύλλο τη ζύμη της πίτσας και την κόβουμε σε 16 ίσα κομμάτια.
  2. Κόβουμε τη mozzarella σε 16 κυβάκια.
  3. Τυλίγουμε το κάθε κομμάτι τυριού με ένα κομμάτι φύλλου ζύμης και σχηματίζουμε με το χέρι μας μπαλλάκια.
  4. Στρώνουμε σε μία φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση λαδόκολλα και τοποθετούμε γύρω γύρω τα μπαλλάκια, αφήνοντας μία μικρή απόσταση μεταξύ τους, καθώς θα φουσκώσουν ελαφρώς με το ψήσιμο.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 190 βαθμούς για 12-14 λεπτά.
  6. Εντωμεταξύ λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε σε αυτό το αλάτι, το σκόρδο και τη ρίγανη.
  7. Μόλις βγουν τα cheese bombs από το φούρνο τα αλείφουμε με το αρωματισμένο βούτυρο.
  8. Τα αφαιρούμε από τη φόρμα, μαζί με τη λαδόκολλα και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο πιάτο.
  9. Γεμίζουμε ένα μπωλάκι με την αγαπημένη μας σάλτσα ντομάτας και το τοποθετούμε στο κέντρο.
  10. Σερβίρουμε ζεστά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2018/01/cheese-bombs.html