Η εύκολη μους σοκολάτας χωρίς αβγά της Ερμιόνης (Guest Post)
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 7-8
Υλικά
  • Για τη μους:
  • 300 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 90 ml γάλα φρέσκο (χρησιμοποίησα ελαφρύ)
  • 1 βανιλίνη
  • 400 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • Για την γκανάς:
  • 75 γραμμ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 90 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 3 κουταλιές της σούπας nutella ή μερέντα
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα τη μους. Σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με το γάλα, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν.
  2. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το αφήνουμε λίγη ώρα να κρυώσει.
  3. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος μαζί με τη βανιλίνη και χτυπάμε με σταδιακά αυξανόμενη ταχύτητα, μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη και «σταθερή» κρέμα.
  4. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το σοκολατένιο μίγμα και το ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις, χρησιμοποιώντας μια ελαστική σπάτουλα.
  5. Μοιράζουμε την κρέμα σε 7-8 ποτηράκια ή μικρά μπολ.
  6. Για την γκανάς, σε μικρό αντικολλητικό σκεύος, ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι να λιώσουν.
  7. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και προσθέτουμε τη nutella (ή μερέντα).
  8. Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει λίγο και κατόπιν την απλώνουμε πάνω από την κρέμα.
  9. Βάζουμε τη μους στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να σφίξει.
  10. Τη διακοσμούμε με υλικά της επιλογής μας (χρησιμοποίησα πολύχρωμα σοκολατένια καραμελάκια) και σερβίρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/11/easy-egg-free-chocolate-mousse.html