Muffins με κολοκύθα και μείγμα μπαχαρικών pumpkin spice
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 265 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλική
  • 70 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη (light brown sugar)
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 2 κ.γ. pumpkin spice (όπως περιγράφεται παραπάνω)
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 460 γραμ. πουρέ κολοκύθας (όπως περιγράφεται παραπάνω)
  • 90 γραμ. λάδι καρύδας
  • 100 γραμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τα δύο είδη ζάχαρης, τη σόδα, το pumpkin spice, και το αλάτι.
  2. Σε ένα δεύτερο μπωλ ανακατεύουμε τον πουρέ της κολοκύθας, τα αβγά και το λάδι καρύδας (αν το λάδι καρύδας έχει στερεοποιηθεί λόγω θερμοκρασίας, το ζεσταίνουμε ελαφρά για να ρευστοποιηθεί)
  3. Προσθέτουμε το μείγμα των στερεών στο μείγμα των υγρών και ανακατεύουμε ίσα-ίσα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, ανακατεύουμε να πάνε παντού.
  5. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες της φόρμας των muffins, τις οποίες έχουμε λαδώσει ελαφρά.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25-30 λεπτά.
  7. Είναι έτοιμα όταν εισάγουμε μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους κι αυτή βγαίνει καθαρή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/10/pumpkin-muffins-pumpkin-spice.html