Κέικ με αμύγδαλα και αχλάδια (χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη)
  
    Χρόνος προετοιμασίας
   
    Χρόνος μαγείρεματος
   
     
   
    Συντάκτης: My Bliss Food
 Μερίδες: 10
      - 3 αβγά
  - 3 αχλάδια
  - 100 ml μέλι
  - 50 ml ελαιόλαδο
  - ½ εκχύλισμα αμυγδάλου
  - 225 γραμ. αμύγδαλα λευκά ωμά τριμμένα (ή αλεύρι αμυγδάλου)
  - 1 κ.σ. baking powder
  - ½ κ.γ. σόδα
  - 1 κ.γ. κανέλλα
  - ½ κ.γ. αλάτι
  
      - Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών και χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  - Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη.
  - Προσθέτουμε στους κρόκους το μέλι, το ελαιόλαδο, το εκχύλισμα αμυγδάλου και τα αχλάδια και ανακατεύουμε καλά.
  - Προσθέτουμε τα τριμμένα αμύγδαλα, το baking powder, τη σόδα, την κανέλλα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
  - Προσθέτουμε λίγη λίγη τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε απαλά μέσα στο υπόλοιπο μείγμα.
  - Λαδώνουμε ελαφρά μία στρογγυλή φόρμα του κέικ 23 εκ. και απλώνουμε και λαδόκολλα.
  - Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα.
  - Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 45-50 λεπτά.
  - Ελέγχουμε ότι είναι έτοιμο, βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν η λάμα βγει καθαρή, είναι έτοιμο.
  
    Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/10/pear-almond-cake-gluten-free.html
 3.5.3208