Muffins με λεμόνι και μύρτιλλα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 220 γραμ. ζάχαρη
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 100 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 αβγά
  • 200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμός από 2 λεμόνια
  • 350 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • ½ κ.γ σόδα
  • 250 γραμ. φρέσκα μύρτιλλα
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε τη ζάχαρη και το ξύσμα στον κάδο του μίξερ ή σε ένα μεγάλο μπωλ και τα τρίβουμε με τα δάχτυλά μας για να αρωματιστεί η ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε με το μίξερ.
  3. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  4. Ρίχνουμε το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  5. Σε ένα δεύτερο μπωλ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder και τη σόδα.
  6. Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα σιλικόνης ή κουτάλα. Κάθε φορά που απορροφάται το αλεύρι, προσθέτουμε λίγο ακόμα.
  7. Κρατάμε μία κουταλιά περίπου από το αλεύρι, με το οποίο ανακατεύουμε τα μύρτιλλα.
  8. Ρίχνουμε τα μύρτιλλα στο μείγμα και τα ανακατεύουμε απαλά.
  9. Μοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες μίας φόρμας για muffins, στις οποίες έχουμε τοποθετήσει χαρτάκια.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 20-250 λεπτά.
  11. Είναι έτοιμα όταν εισάγουμε στο κέντρο τους μία οδοντογλυφίδα και αυτή βγαίνει καθαρή.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/06/lemon-blueberry-muffins.html