Καλοκαιρινή σαλάτα με κινόα, πιπεριές, ελιές και ξινομυζήθρα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 250 γραμ. κινόα
  • 2 πιπεριές φλωρίνης από βάζο
  • 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
  • 100 γραμ. ελιές σε φέτες
  • 200 γραμ. ξινομυζήθρα τριμμένη
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 50 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ξεπλένουμε καλά την κινόα και τη σιγοβράζουμε με μισό λίτρο νερό, μέχρι να το απορροφήσει όλο και να φουσκώσει αρκετά.
  2. Αφήνουμε την κινόα να κρυώσει καλά και ετοιμάζουμε το dressing.
  3. Βάζουμε σε ένα βάζο με καπάκι που κλείνει καλά το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και ανακινούμε καλά.
  4. Ψιλοκόβουμε τις πιπεριές, το κρεμμύδι και το δυόσμο, θρυμματίζουμε την ξινομηζύθρα με ένα πιρούνι, και τα ρίχνουμε όλα σε ένα μπωλ.
  5. Προσθέτουμε τις ελιές, την κινόα και ανακατεύουμε.
  6. Περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε καλά και βάζουμε τη σαλάτα σε ένα μεγάλο μπωλ ή τάπερ με καπάκι που κλείνει καλά και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/06/summer-quinoa-salad.html