Σολομός στο φούρνο με μέλι και lime & salsa με mango, avocado και πιπεριές
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 4
Υλικά
  • για το σολομό
  • 1 μεγάλο φιλέτο σολομού
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 lime κομμένο σε φέτες
  • χυμός από 2 limes
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • για τη salsa
  • 1 μάνγκο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κυβάκια
  • 1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε κυβάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • χυμό από 1 lime
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε πρώτα το ψάρι. Στρώνουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο, το οποίο πρέπει να προεξέχει αρκετά, ώστε να τυλίξει το φιλέτο του σολομού.
  2. Τοποθετούμε στο αλουμινόχαρτο τις φέτες από το ime, αλατοπιπερώνουμε το σολομό και τον βάζουμε να "καθήσει" πάνω στις φέτες του lime.
  3. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλάκι το χυμό από lime, το μέλι, το ελαιόλαδο και το σκόρδο, και περιχύνουμε το ψάρι.
  4. Ρίχνουμε από πάνω τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο, τυλίγουμε το σολομό, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 λεπτά.
  5. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, γυρνάμε το φούρνο στο γκριλ, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
  6. Για τη salsa, ανακατεύουμε όλα τα υλικά, και αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο, να δέσουν οι γεύσεις, μέχρι να σερβίρουμε.
  7. Σερβίρουμε το σολομό με ρύζι basmati και τη salsa.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/05/honey-lime-salmon-mango-avocado-salsa.html