Πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1½ κ.γ. αλάτι
  • ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
  • 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Θα έχουμε ένα αρκετά κολλώδες μείγμα, που δεν θα μοιάζει καθόλου με ζύμη.
  2. Σκεπάζουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12-18 ώρες.
  3. Βάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της στο φούρνο και τον ανάβουμε στους 230 βαθμούς. Αφήνουμε τη γάστρα να ζεσταθεί για 30 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μια μπάλα, την οποία τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
  5. Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και βάζουμε μέσα τη λαδόκολλα με το ζυμάρι.
  6. Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
  7. Αφαιρούμε το καπάκι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί καλά το γύρω γύρω.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/05/no-knead-bread.html