Πανεύκολο ψωμί χωρίς ζύμωμα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 10
- 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. ξηρή μαγιά
- 350 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπωλ. Θα έχουμε ένα αρκετά κολλώδες μείγμα, που δεν θα μοιάζει καθόλου με ζύμη.
- Σκεπάζουμε το μπωλ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 12-18 ώρες.
- Βάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της στο φούρνο και τον ανάβουμε στους 230 βαθμούς. Αφήνουμε τη γάστρα να ζεσταθεί για 30 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ρίχνουμε τη ζύμη σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μια μπάλα, την οποία τοποθετούμε πάνω σε μία λαδόκολλα.
- Βγάζουμε τη γάστρα από το φούρνο και βάζουμε μέσα τη λαδόκολλα με το ζυμάρι.
- Κλείνουμε το καπάκι, βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε το καπάκι, και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά περίπου, μέχρι να ξεροψηθεί καλά το γύρω γύρω.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/05/no-knead-bread.html
3.5.3208