Μεξικάνικη σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και tortilla chips
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 2
Υλικά
  • 2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • 200 ml ξινόγαλα
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο*
  • πράσινη σαλάτα της αρεσκείας μας (μαρούλι, iceberg, ανάμεικτη)
  • 5-6 ντομάτες cherry
  • 1 μέτριο αβοκάντο
  • 4 κ.σ. καλαμπόκι
  • 2 κ.σ. κόκκινα φασόλια
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό
  • 50 γραμ. τριμμένο τυρί cheddar
  • 8-10 tortilla chips (τύπου dorittos), χοντροσπασμένα με τα χέρια
  • 100 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 lime
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για μεξικάνικο*
Εκτέλεση
  1. Κόβω τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς, τα βάζω σε ένα γυάλινο σκεύος που κλείνει με καπάκι, προσθέτω το μείγμα μπαχαρικών και το ξυνόγαλα, ανακατεύω καλά, κλείνω το καπάκι και αφήνω στο ψυγείο να μαριναριστεί το κοτόπουλο 3-4 ώρες (μπορώ να τα αφήσω και όλο το βράδυ).
  2. Βγάζω τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάδα με μια τσιμπίδα, τα τοποθετώ σε ένα ταψί και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνω στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά.
  3. Ετοιμάζω το dressing. Ανακατεύω το γιαούρτι, το χυμό lime, το ελαιόλαδο και το ένα κ.γ. του μείγματος μπαχαρικών.
  4. Σε μια μεγάλη πιατέλα ή σαλατιέρα βάζω αρκετή ποσότητα σαλάτας για 2 άτομα.
  5. Κόβω τις ντομάτες στα 4 και τις προσθέτω στη σαλάτα.
  6. Ανοίγω το αβοκάντο και το κόβω σε κομματάκια, και το προσθέτω στη σαλάτα.
  7. Ρίχνω από πάνω το καλαμπόκι, τα φασόλια και το φρέσκο κόλιανδρο.
  8. Προσθέτω τα κομμάτια του ψημένου κοτόπουλου.
  9. Περιχύνω τη σαλάτα με το dressing.
  10. Προσθέτω το τριμμένο cheddar και τα χοντροσπασμένα chips.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/05/chicken-taco-salad.html