Μίνι ρολά κιμά τυλιγμένα με μπέικον και πατατούλες hasselback
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 10
Υλικά
  • για τα ρολάκια
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 αβγό
  • 3-4 φέτες ψωμιού (ψίχα) μουσκεμένες και στραγγισμένες
  • ¼ κούπας γάλα
  • 2 κ.σ. Worcestershire sauce (γούστερ σως)
  • 10 φέτες μπέικον
  • 200 ml χυμό ντομάτας
  • 50 γραμ. flakes τηγανιτού κρεμμυδιού
  • αλάτι, πιπέρι
  • για τις πατάτες
  • 2 κιλά baby πατάτες
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • χυμό από ένα λεμόνι
  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπωλ τον κιμά, το κρεμμύδι, το αβγό, το ψωμί, το γάλα και τη γούστερ σως, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε καλά.
  2. Χωρίζουμε το μείγμα σε 10 ίσα μπαλάκια και πλάθουμε τα ρολάκια.
  3. Τυλίγουμε το κάθε ρολάκι με μία λωρίδα μπέικον.
  4. Ρίχνουμε πάνω από κάθε ρολάκι περίπου 2 κ.σ. χυμό ντομάτας και από πάνω περίπου 1 κ.σ. τηγανιτό κρεμμύδι.
  5. Ψήνουμε τα ρολάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 45 -50 λεπτά.
  6. Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις χαράζουμε, δίνοντάς τους σχήμα σαν ακορντεόν. Χρησιμοποιούμε ως οδηγό για το μαχαίρι μας μία κουτάλα, η οποία θα σταματάει το μαχαίρι από το να κόβει την πατάτα τελείως.
  7. Σε ένα μπωλάκι ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Βάζουμε τις πατάτες σε ένα ταψί, περιχύνουμε με αυτό το μείγμα, ανακατεύουμε καλά και τις τακτοποιούμε στο ταψί ώστε να είναι όλες σε μία σειρά και με τη χαραγμένη τους πλευρά από πάνω.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/bacon-wrapped-mini-meatloves-hasselback-potatoes.html