Μπισκότα με ταχίνι και κομματάκια σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 36
Υλικά
  • 115 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γραμ. μαλακή καστανή ζάχαρη (light brown sugar)
  • 100 γραμ. ζαχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 1 αβγό και 1 κρόκο
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γραμ. ταχίνι με κακάο
  • 300 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1¼ κ.γ. σόδα
  • 1 κ.γ. κορν φλάουρ
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 200 γραμ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε το βούτυρο με το μίξερ μέχρι να μαλακώσει και να αφρατέψει.
  2. Προσθέτουμε την καστανή και τη λευκή ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Ρίχνουμε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας. Από εδώ και πέρα μπορούμε να συνεχίσουμε το χτύπημα με κουτάλα.
  4. Προσθέτουμε το μισό ταχίνι και ανακατεύουμε.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ το αλεύρι με το αλάτι, τη σόδα και το κορν φλάουρ, το προσθέτουμε στο μείγμα και το ενσωματώνουμε.
  6. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ταχίνι και ανακατεύουμε ελάχιστα, όχι να ενσωματωθεί στη ζύμη, αλλά να σχηματίσει κύματα μέσα της.
  7. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ελαφρώς. Αφήνουμε εκτός λίγες σταγόνες, για να τις προσθέσουμε, αν θέλουμε, μόλις βγουν τα μπισκότα από το φούρνο.
  8. Στρώνουμε λαδόκολλές σε δύο ταψιά, κάνουμε μπαλάκια τη ζύμη και τα τοποθετούμε στο ταψί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους, γιατί στο ψήσιμο θα απλώσουν ελαφρώς.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς με αέρα για περίπου 10 λεπτά. Προσέχουμε να μην τα παραψήσουμε, γιατί σκληραίνουν όσο κρυώνουν. Όταν θα είναι έτοιμα, θα είναι ακόμα μαλακά.
  10. Μόλις τα βγάλουμε μπορούμε να προσθέσουμε από πάνω μερικές σταγόνες σοκολάτας.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/tahini-chocolate-chip-cookies.html