Φρέσκια μακαρονάδα με ντομάτα, βασιλικό και φέτα
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 6
- 1 πακέτο (500 γραμ.) ζυμαρικά κογχυλάκια
- 4-5 ώριμες ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος)
- 1 ματσάκι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
- 250 γραμ. τυρί φέτα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
- 100 ml ελαιόλαδο
- Ετοιμάζουμε τη «σάλτσα» από την προηγούμενη, μέσα
- σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος με καπάκι που κλείνει καλά.
- Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
- και τις βάζουμε μέσα στο σκεύος μαζί με τα ζουμιά που θα βγάλουν.
- Ψιλοκόβουμε τα
- φύλλα του βασιλικού και τα προσθέτουμε κι αυτά.
- Τρίβουμε μέσα στο σκεύος τη φέτα
- με τα χέρια μας (τα κομμάτια της είναι ωραίο να είναι ακανόνιστα, όχι ομοιόμορφα,
- ας έχει και μερικά πιο χοντροκομμένα).
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
- Ανακατεύουμε, κλείνουμε καλά το καπάκι (κυρίως γιατί ενδέχεται
- να μυρίσει το ψυγείο μας λίγο σκόρδο) και αφήνουμε στο ψυγείο.
- Την επόμενη μέρα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
- Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Βγάζουμε το σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά από το ψυγείο, ρίχνουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2014/07/tomato-feta-basil-pasta.html
3.5.3240