Φρέσκια μακαρονάδα με ντομάτα, βασιλικό και φέτα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 6
Υλικά
  • 1 πακέτο (500 γραμ.) ζυμαρικά κογχυλάκια
  • 4-5 ώριμες ντομάτες (ανάλογα με το μέγεθος)
  • 1 ματσάκι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού ψιλοκομμένα
  • 250 γραμ. τυρί φέτα
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Ετοιμάζουμε τη «σάλτσα» από την προηγούμενη, μέσα
  2. σε ένα μεγάλο βαθύ σκεύος με καπάκι που κλείνει καλά.
  3. Ξεσποριάζουμε τις ντομάτες, τις κόβουμε σε μικρά κυβάκια
  4. και τις βάζουμε μέσα στο σκεύος μαζί με τα ζουμιά που θα βγάλουν.
  5. Ψιλοκόβουμε τα
  6. φύλλα του βασιλικού και τα προσθέτουμε κι αυτά.
  7. Τρίβουμε μέσα στο σκεύος τη φέτα
  8. με τα χέρια μας (τα κομμάτια της είναι ωραίο να είναι ακανόνιστα, όχι ομοιόμορφα,
  9. ας έχει και μερικά πιο χοντροκομμένα).
  10. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  11. Ανακατεύουμε, κλείνουμε καλά το καπάκι (κυρίως γιατί ενδέχεται
  12. να μυρίσει το ψυγείο μας λίγο σκόρδο) και αφήνουμε στο ψυγείο.
  13. Την επόμενη μέρα, ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο πακέτο.
  14. Μόλις βράσουν, τα στραγγίζουμε, τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
  15. Βγάζουμε το σκεύος με τα υπόλοιπα υλικά από το ψυγείο, ρίχνουμε το περιεχόμενο στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2014/07/tomato-feta-basil-pasta.html