Cheesecake φούρνου με lemon curd και βάση από μπισκότα με ginger
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 12
Υλικά
  • 300 γραμ. μπισκότα με τζίντζερ
  • 60 γραμ. βούτυρο λιωμένο
  • 500 γραμ. τυρί κρέμα
  • 150 γραμ. ζάχαρη
  • 100 γραμ. lemon curd (κρέμα λεμονιού, έτοιμη ή χειροποίητη)
  • 3 αβγά
  • μαρμελάδα με φρούτα του δάσους (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων ή το multi και τα κάνουμε σκόνη.
  2. Προσθέτουμε και το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Απλώνουμε το μείγμα της βάσης σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πατώντας καλά με τα χέρια μας για να έχει όσο το δυνατόν ομοιόμορφη επιφάνεια. Προσέχουμε να ανεβαίνει λίγο στα πλάγια.
  4. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο, όσο ετοιμάζουμε την κρέμα.
  5. Χτυπάμε καλά με το μίξερ ή με έναν αβγοδάρτη το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Προσθέτουμε το lemon curd και ανακατεύουμε.
  7. Ρίχνουμε και τα αβγά ένα-ένα, ανακατεύοντας.
  8. Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, ρίχνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 55-60 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια. Σιγουρευόμαστε ότι είναι έτοιμο όταν κουνάμε ελαφρώς τη φόρμα και η κρέμα μένει σχεδόν στερεή (θα συνεχίσει να σφίγγει και όσο θα κρυώνει)
  9. Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά, για 30 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, μέχρι να το σερβίρουμε.
  10. Το ξεφορμάρουμε αφού έχει κρυώσει τελείως, και το σερβίρουμε, αν θέλουμε, με μαρμελάδα με φρούτα του δάσους.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/lemon-curd-baked-cheesecake.html