Κέικ με ρόφημα ζεστής σοκολάτας & bonus η συνταγή για το ρόφημα ζεστής σοκολάτας
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συντάκτης: My Bliss Food
Μερίδες: 15
- 250 γραμ. βούτυρο
- 250 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
- 5 αβγά
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 300 ml ξινόγαλα ή αριάνι ή κεφίρ
- 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 100 γραμ. ρόφημα σοκολάτας (τη σκόνη)
- για το γλάσο
- 170 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
- 2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας (τη σκόνη)
- 60 ml κρέμα γάλακτος
- 1 κ.σ. βούτυρο
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας ενδιαμέσως, και προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας
- Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρόφημα σοκολάτας.
- Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-σοκολάτα με το ξινόγαλα, φροντίζοντας να τελειώσουμε με το αλεύρι.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
- Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
- Περιμένουμε να κρυώσει πολύ και το ξεφορμάρουμε.
- Όταν κρυώσει τελείως, ετοιμάζουμε το γλάσο.
- Σπάζουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
- Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το ρόφημα σοκολάτας.
- Μόλις ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα τέλειο λείο γλάσο.
- Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και στολίζουμε με μικρά marshmallows.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/hot-chocolate-cake.html
3.5.3208