Κέικ με ρόφημα ζεστής σοκολάτας & bonus η συνταγή για το ρόφημα ζεστής σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 15
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
  • 5 αβγά
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml ξινόγαλα ή αριάνι ή κεφίρ
  • 400 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 100 γραμ. ρόφημα σοκολάτας (τη σκόνη)
  • για το γλάσο
  • 170 γραμ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 2 κ.σ. ρόφημα σοκολάτας (τη σκόνη)
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας ενδιαμέσως, και προσθέτοντας το εκχύλισμα βανίλιας
  3. Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το ρόφημα σοκολάτας.
  4. Ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αλεύρι-σοκολάτα με το ξινόγαλα, φροντίζοντας να τελειώσουμε με το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα κέικ και ρίχνουμε το μείγμα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά.
  7. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βάζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι και η λάμα του βγαίνει καθαρή.
  8. Περιμένουμε να κρυώσει πολύ και το ξεφορμάρουμε.
  9. Όταν κρυώσει τελείως, ετοιμάζουμε το γλάσο.
  10. Σπάζουμε την σοκολάτα σε κομμάτια και τη ρίχνουμε σε ένα μπωλ.
  11. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και το ρόφημα σοκολάτας.
  12. Μόλις ζεσταθεί πολύ, ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τη σοκολάτα και ανακατεύουμε, μέχρι να έχουμε ένα τέλειο λείο γλάσο.
  13. Ρίχνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ και στολίζουμε με μικρά marshmallows.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/hot-chocolate-cake.html