Πουτίγκα πρωινού με cinammon rolls
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 8
Υλικά
  • 20-22 mini cinammon rolls (ή περίπου 10 κανονικού μεγέθους)
  • 2 μικρά μήλα κομμένα σε κυβάκια
  • 100 γραμ. σταφίδες ξανθές
  • 3 αβγά
  • 100 γραμ. ζάχαρη
  • 500 ml γάλα
  • βούτυρο για το βουτύρωμα του σκεύους
  • 50 γραμ. καστανή ζάχαρη demerara για το σκεύος
Εκτέλεση
  1. Βουτυρώνουμε καλά ένα πυρίμαχο σκεύος, το πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και στρώνουμε τα cinammon rolls. Αν χρησιμοποιούμε μεγάλα, καλό είναι να τα κόψουμε σε κομμάτια.
  2. Ανάμεσα στα cinammon rolls ρίχνουμε τα κομμάτια μήλου και τις σταφίδες.
  3. Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπάμε τα αβγά με έναν αβγοδάρτη.
  4. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το γάλα λίγο-λίγο και ανακατεύουμε καλά.
  5. Περιχύνουμε τα cinammon rolls με το μείγμα των αβγών και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με λίγη ακόμα καστανή ζάχαρη.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου μιάμιση ώρα, ή μέχρι να δούμε ότι το μείγμα των αβγών έχει σφίξει καλά.
  7. Σερβίρουμε με σάλτσα βανίλιας ή κρεμ αγκλαίζ.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2017/02/cinammon-rolls-breakfast-bake.html