Κέικ μανταρίνι με αμύγδαλο
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 18
Υλικά
  • 6 μανταρίνια κλημεντίνες
  • 6 αβγά
  • 250 γραμ. αμύγδαλα λευκά, ωμά
  • 250 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
Εκτέλεση
  1. Πλένουμε καλά τα μανταρίνια και τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 30-40 λεπτά σε άφθονο νερό.
  2. Αφού βράσουν, περιμένουμε να κρυώσουν καλά, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια που τυχόν έχουν και τα πολτοποιούμε ολόκληρα στο μπλέντερ.
  3. Αλέθουμε τα αμύγδαλα λίγα λίγα με λίγη από τη ζάχαρη στο multi μέχρι να γίνουν σκόνη.
  4. Χωρίζουμε τα αβγά σε ασπράδια και κρόκους.
  5. Σε ένα μεγάλο μπωλ ή στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά.
  6. Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.
  7. Προσθέτουμε στους κρόκους τον πολτό από τα μανταρίνια και την αμυγδαλόσκονη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  8. Ενσωματώνουμε σιγά σιγά και τη μαρέγκα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  9. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια, κατά προτίμηση, ανοιγόμενη φόρμα διαμέτρου 26 εκ., ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου μία ώρα. Είναι έτοιμο όταν βυθίζουμε ένα μαχαίρι στο κέντρο του και η λάμα βγαίνει καθαρή.
Σημειώσεις
Tip:
- Μπορούμε να κάνουμε το ίδιο κέικ με πορτοκάλια ή λεμόνια. Αν το κάνουμε με λεμόνια, αυξάνουμε λίγο τη ζάχαρη.

Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από το βιβλίο της Nigella Lawson "How to eat".
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2015/02/clementine-almond-cake.html