Ορεκτικά/Μεζεδάκια/Finger Food, Ορεκτικά/Συνοδευτικά, Σαλάτες, Συνταγές

Tortilla wraps με κοτόπουλο και σαλάτα Ceasar’s

16 Απριλίου 2015
Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη!
Εύχομαι να περάσατε καλά και να κάνατε όλα αυτά που θέλατε…
Εμείς, κλασικά, όπως η μισή Ελλάδα, φορτώσαμε το αυτοκίνητο τη Μ. Πέμπτη και κινήσαμε για την αθάνατη ελληνική επαρχία… Και ο καιρός ευτυχώς βοήθησε να κάνουμε όλο το πασχαλινό πακέτο… Τις βόλτες και τους καφέδες, τα τσιπουράκια, το πέρασμα από τους επιτάφιους, την Ανάσταση (ευτυχώς χωρίς να χρειάζεται γούνα και πέδιλα του σκι…), το σούβλισμα (του καημένου) του κατσικιού, και του κοκορετσιού, και του κοντοσουβλίου και δε συμμαζεύεται… (το στομάχι εννοώ δε συμμαζεύεται…).

Και τώρα παίδες; Τώρα διανύουμε την εβδομάδα της Διακαινησίμου θα μου πείτε. Λάθος θα σας πω. Διανύουμε την Εθνική Εβδομάδα Αποτοξίνωσης. Τι κι αν δεν είναι θεσμοθετημένη… Σας πάω στοίχημα ότι αν ανοίξω το ψυγείο σας θα βρω πιο πολλές πρασινάδες από ποτέ… Και γιαουρτάκια. Και κανένα κοτοπουλάκι γιατί φοβάστε ότι τη δεύτερη μέρα παίζει και να λιποθυμήσετε από τη σκέτη βοσκή… Κι εδώ έρχομαι εγώ.
Να μη σας κάνω την έξυπνη, και στο δικό μου ψυγείο το ίδιο συμβαίνει. Βλέπετε, μπορεί το κατσίκι στη σούβλα μπορεί να μην το τιμάω, αλλά αν το καλοσκεφτώ, νομίζω ότι πέρασα 4 μέρες μονίμως μπουκωμένη με κάτι. Κουλούρια, τσουρέκια, μεζέδες, πατάτες, κοντοσούβλι, λουκάνικα, σιροπιαστά, σοκολάτες, και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά, πάντως επαναλαμβανόμενα…
Τα κεφάλια μέσα λοιπόν. Αλλά, όπως πάντα, με στυλ παρακαλώ…
Και με κάτι ελαφρύ, πλην όμως πεντανόστιμο… Σας αρέσει η σαλάτα Ceasar’s; Εμένα πολύ. Η κλασική εκδοχή του dressing της όμως, μου πέφτει λίγο βαριά στη γεύση. Αφήστε που συνήθως φτιάχνεται με μαγιονέζα. Σας έχω πει ότι δεν μπορώ τη μαγιονέζα; Και με τι μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη μαγιονέζα, σχεδόν παντού (εγώ τουλάχιστον έτσι κάνω…); Σωστά, με δροσερό ελληνικότατο στραγγιστό γιαουρτάκι.
Για σκεφτείτε το λοιπόν. Παίρνουμε τα υλικά της σαλάτας Ceasar’s (της light σαλάτας Ceasar’s), λίγο μαρούλι δηλαδή, λίγο ψητό κοτόπουλο, λίγη παρμεζάνα και το dressing, και τα τυλίγουμε σε ζεστές πιτούλες tortillas. Έτοιμο το σνακ. Ή και το μεσημεριανό μας. Ή και το βραδινό μας. Ό,τι θέλετε.
Έλα, νομίζω σας βοήθησα πολύ σήμερα… Για να μη λέτε…
Η συνταγή (για 4 wraps)
για το κοτόπουλο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλο (μονά)
χυμό από 1 λεμόνι
ρίγανη, θυμάρι, ή μείγμα μυρωδικών της αρεσκείας μας (ξερά)
αλάτι, πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
για το light Ceasar’s dressing (προσαρμογή από εδώ)
50 γραμ. παρμεζάνα τριμμένη
χυμό από 2 λεμόνια
1 σκελίδα σκόρδο
1 κ.γ. μουστάρδα dijon
2 φιλέτα αντσούγιας
2 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
πιπέρι
επιπλέον θα χρειαστούμε
4 πίτες tortillas
πράσινη σαλάτα (σε ποσότητες που θέλετε)
φλούδες παρμεζάνας (σε ποσότητες που θέλετε)
Κόβουμε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε κομμάτια, τα βάζουμε σε ένα μπωλ, ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού, τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι να ζεσταθεί, και όταν κάψει καλά, ρίχνουμε το κοτόπουλο. Το σωτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές και το αφήνουμε να μαγειρευτεί καλά, για περίπου 10-15 λεπτά. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το διατηρούμε ζεστό.
Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας στο multi την παρμεζάνα, το χυμό λεμόνι, το σκόρδο, τη μουστάρδα και τις αντσούγιες. Κλείνουμε και χτυπάμε για λίγο. Ανοίγουμε και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και το πιπέρι. Κλείνουμε και συνεχίζουμε το χτύπημα για 20 περίπου δευτερόλεπτα, μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες μείγμα. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν χρειάζεται λεμόνι ή λάδι.
Ζεσταίνουμε ελάχιστα τις πίτες, βάζουμε σε κάθε μία λίγο μαρούλι, μερικά κομματάκια κοτόπουλο, λίγες κουταλιές dressing και παρμεζάνα και τυλίγουμε.
Note: Τα υλικά για το dressing μας βγάζουν περίπου 300 ml. Το υπόλοιπο το κρατάμε σε καλά κλεισμένο βαζάκι στο ψυγείο για μία-δύο μέρες ακόμη.

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 16 Απριλίου 2015 at 07:16

    τελειο!!! και η σαλατα caesar's μας αρεσει και η Light εκδοχη μας αρεσει και οι τορτιγιας μας αρεσουν!!! παμε ολοι για αποτοξινωση!!!

  • Reply thegreenmixer.com 16 Απριλίου 2015 at 07:34

    Χρόνια Πολλά!!!!!
    Οπως τα λες είναι, βδομάδα αποτοξίνωσης αυτή που διανύουμε, αλλά και οι επόμενες μάλλον απ'οτι φαίνεται και η συνταγή σου ότι πρέπει. Παρότι μου αρέσει η μαγιονέζα, την αποφεύγω για ευνόϊτους λόγους και βρίσκω τη σος σου εξαιρετική (ωραία η τσαχπινιά με τις αντζούγιες, θα προσθετει έξτρα γεύση).

  • Reply Amelie 16 Απριλίου 2015 at 07:50

    Χρόνια Πολλά και Καλά! Και του χρόνου να είσαστε καλά και να…ξαναμπουκωθείτε! Πολύ μου αρέσει η σημερινή σου πρόταση αλλά είναι τέτοια η μεταπασχαλινή κατάστασή μου (επίκειται σύντομα να εκσφενδονιστεί το κουμπί του τζιν, το βλέπω να συμβαίνει από στιγμή σε στιγμή!) που θα προτιμήσω την εκδοχή της σκέτης σαλάτας Ceasar's, με το ωραίο σου δροσερό dressing και θα παραλείψω την τορτίγια. Έτσι, μπας και το σώσω λιγάκι! Αυτό θα είναι το βραδινό μου και ελπίζω μετά από μερικές μέρες (αρκετές δηλαδή εδώ που τα λέμε) να είμαι σε θέση να …αναπνέω άνετα χωρίς το φόβο του κουμπιού που προανάφερα!

  • Reply Notoula 16 Απριλίου 2015 at 10:05

    Χρόνια πολλά! Την τύπωσα την συνταγή σου γιατί μου άρεσε πάρα πολύ!

  • Reply kikitchen and the chef 16 Απριλίου 2015 at 10:46

    μμμμμ τελειο,δροσερο απεριττο και οτι πρεπει για την μετα πασχα εποχη!!!ωραια ιδεα χρυσα!!!
    χροναι πολλα και φτυσικα καλο καλοκαιιιρριιιιι(να μην ξεχνιομαστε)

  • Reply Χρυσαυγή 16 Απριλίου 2015 at 13:52

    Χρόνια πολλά! Εβδομάδα που συνεχίζω το φαγητό θα την χαρκτηρίσω εγώ μιας και έχω την κεκτημένη ταχύτητα του Πάσχα ακόμα!!!
    Αχ, αυτή τη σαλάτα!!!!!!! Τη λατρεύω και ειδικά το ντρέσινγκ της με την αντζούγια! Δεν έχω καλύτερο!!!!
    Πολύ ωραίο το σνακ σου!!! Θα το τιμήσω!

    Φιλιά Χρύσα μου!

  • Reply Ειρήνη Ε. 16 Απριλίου 2015 at 16:07

    Χριστός Ανέστη!! Χρόνια πολλά! Τις ζήλεψα αυτές τις τορτίγιες, Χρύσα!! Έχουν όλα τα συστατικά που μας αρέσουν και ειδικά στην μικρή! Μπαίνει στα υπ΄όψιν!!!
    Καλό βράδυ.

  • Reply Ερμιόνη 16 Απριλίου 2015 at 17:25

    Χρόνια πολλά και καλά Χρύσα μου!
    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα!
    Λοιπόν οι συγκεκριμένες τορτίγιας είναι ότι πρέπει για σνακ, μεσημεριανό ή βραδινό! Πάρα πολύ νόστιμες και ελαφριές.
    Και το ντρέσινγκ με το γιαούρτι δροσερό πολύ. Και το προτιμώ από την παραλλαγή με τη μαγιονέζα!
    Φιλιά

  • Reply Ξανθή 16 Απριλίου 2015 at 17:30

    Χρόνια Πολλά!!
    Μου έδωσες πολύ ωραία ιδέα μιας κι εγώ τη μαγιονέζα δεν την θέλω με τίποτα.

  • Reply ΕΛΕΝΑ 16 Απριλίου 2015 at 17:58

    Χρόνια πολλά Χρύσα μου, Χριστός Ανέστη!!
    Πολύ σωστή σε βρίσκω, με μια νόστιμη και ιδανική συνταγή για την μετά Πάσχα εποχή!
    Μήπως και συμμαζέψουμε τα αμάζευτα δηλαδή, αλλά με στυλ 😉
    Φιλάκια!

  • Reply Ela 16 Απριλίου 2015 at 19:53

    Yummm, It looks tasty !

  • Reply Kitchen Stories 17 Απριλίου 2015 at 05:45

    Χρόνια Πολλά!
    … και ναι γεμίσαμε πρασινάδες και λαχανικά να τα βλέπουμε τουλάχιστον για ηπιότερες ενοχές…
    Θα σερβιριστώ το περιεχόμενο χωρίς το περιέχον μπας και το αλαφρύνω έστω και λίγο…

    Φιλιά!
    Ζ.

  • Reply mia maria 17 Απριλίου 2015 at 07:51

    Χρίστός Ανέστη και χρόνια πολλά! Ωραίο, ελαφρύ και νόστιμο σνάκ!

  • Reply Beauty Follower 17 Απριλίου 2015 at 09:37

    Χριστος Ανεστη!

    Επεσα στην σωστη συνταγη μιας και εχω ολα τα υλικα και δεν ειχα αποφασισει τι θα τα κάνω 😉

  • Reply AgapameAnDolmas 17 Απριλίου 2015 at 11:47

    και γω δεν ειαμι φαν του κατσικοκορετσιου γιαυτο πιάσε 2 τσικεν σιζαρ σαντουιτσακια και σβελτα!!! 😉
    πολυ ωραια !!!

  • Reply peps@pepi's kitchen 18 Απριλίου 2015 at 16:03

    τρελλαίνομαι για σίζαρ αλλά δεν την έχω φτιάξει ποτέ!! χαχα
    μου αρέσει πολύ που έβαλες γιαούρτι αντί για μαγιονέζα!

  • Reply Neanikon Pastry Blog 21 Απριλίου 2015 at 07:20

    Νοστιμότατο & Αρωματικό !!

  • Leave a Reply