Κυρίως Πιάτα, Συνταγές, Ψάρι/Θαλασσινά

Ψάρι με λαχανικά και σάλτσα κάρυ

26 Μαρτίου 2015

Θα μου πείτε, καλά, χθες πλακωθήκαμε στους μπακαλιάρους, εσύ σήμερα θυμήθηκες να μας δείξεις συνταγή με ψάρι; Και θα έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν είναι να πεις ότι το συνηθίζω κιόλας, στον ενάμιση περίπου χρόνο ζωής του myblissfood, αν τις μετρήσουμε θα βρούμε 3, άντε 4 συνταγές με ψάρι μέχρι τώρα.

Για να είμαι ειλικρινής, όταν μαγείρεψα αυτή τη συνταγή το περασμένο Σάββατο το μεσημέρι, δεν ήμουν σίγουρη για το αν θα σας την έδειχνα. Αλλά όταν δοκίμασα τη σάλτσα, μέσα από το τηγάνι ακόμα, ήξερα ότι δεν έπρεπε να την κρατήσω για τον εαυτό μου.

 

Φαγητό της αγαπημένης κατηγορίας “Τρώμε σε λίγα λεπτά”. νόστιμο και υγιεινό, ό,τι πρέπει δηλαδή για ένα γρήγορο καθημερινό γεύμα. Τη συνταγή την είχα ανακαλύψει πριν από μερικούς μήνες σε περιοδικό μαγειρικής του Β. Δρίσκα, την κράτησα και τις προάλλες ήρθε η ώρα να τη δοκιμάσω.
Μου αρέσει το κάρυ, και μάλιστα πάρα πολύ, όμως συνήθως το χρησιμοποιώ σε συνταγές με κόκκινο κρέας ή κοτόπουλο, δεν το είχα δοκιμάσει ποτέ  με ψάρι. Και ναι, η αλήθεια είναι ότι εγώ το μαγείρεψα με μπακαλιάρο, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά οποιοδήποτε φιλέτο ψαριού σας αρέσει περισσότερο ή βρίσκετε διαθέσιμο.

 

 

Τα βλέπετε τα χρώματα μέσα στο τηγάνι; Δεν τα έχω “πειράξει” καθόλου… Τόσο έντονα, όσο και η γεύση της σάλτσας. Πιπεριές, κρεμμύδια, καρότα, πελτές ντομάτας, γάλα καρύδας, κάρυ, αυτή η συνταγή έχει τόσες διαφορετικές γεύσεις και υφές μαζί, που σε ταξιδεύει κατευθείαν. Σε μέρη μακρινά, διαφορετικά… (κάποιος ονειρεύεται ταξίδια και διακοπές… ποιος άραγε;)
Όπως βλέπετε, το φαγητό αυτό ενδείκνυται και για πολλές βουτιές. Με την απαραίτητη φραντζολίτσα λοιπόν από δίπλα, αν δεν βρίσκεστε σε περίοδο αυστηρής δίαιτας, αφεθείτε στην τόσο έντονη γεύση αυτού του πιάτου.

 

Η συνταγή (για 4 μερίδες)

800 γραμ. φιλέτο ψαριού κομμένο σε κομμάτια (μπακαλιάρος, πέρκα, ή άλλο ψάρι της επιλογής σας)
2 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
4 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 κ.σ. κάρυ σε σκόνη
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
1/2 κ.γ. κύμινο
500 ml γάλα καρύδας
1 κ.σ. κορν φλάουρ
αλάτι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ή μια πλακέ κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Μόλις είναι έτοιμο ρίχνουμε μέσα και σωτάρουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τα καρότα, για περίπου 5-7 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.Στη συνέχεια ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, το κάρυ, το σκόρδο και το κύμινο, το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε και τα κομμάτια του ψαριού. Καπακώνουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και αφήνουμε να μαγειρευτεί το ψάρι για περίπου 15 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

 

 

You Might Also Like

30 Comments

  • Reply The Dark Chef 26 Μαρτίου 2015 at 07:38

    Υπέροχο! Έχεις απόλυτο δίκιο, δεν έπρεπε να το κρατήσεις για σένα 🙂
    Ακόμα και ένα κομμάτι ψαριού όχι τόσο φρέσκο ή που να μην είναι και απόλυτα του γούστου μας, έτσι μαγειρεμένο πιστεύω κερδίζει γευστικούς πόντους!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:08

      Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή Έφη, που λόγω ευκολίας νομίζω θα την επαναλαμβάνω συχνά!

  • Reply Ελπίδα - two boys and hope 26 Μαρτίου 2015 at 08:03

    πολυχρωμο και σιγουρα πολυ νόστιμο… Αγαπαμε τα ψαρια οικογενειακώς!!! θα τη βαλω στο προγραμμα τη συνταγη σου Χρυσα μου!! Μαζι με τη φρατζολίτσα οπωσδήποτε!! φιλια

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:10

      Αν αγαπάτε τα ψάρια τότε σίγουρα θα σας αρέσει Ελπίδα μου!
      Έτσι, με τη φραντζολιτσα!

  • Reply Αγγελική~CooKika 26 Μαρτίου 2015 at 08:35

    Καλημέρα Χρύσα!
    Η συγκεκριμένη συνταγή είναι αγαπημένη και την φτιάχνω συχνά αλλά ποτέ με ψάρι! Μου έδωσες πολύ καλή εναλλακτική, ευχαριστώ!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:11

      Χαίρομαι πολύ Αγγελική! Οι εναλλακτικές πάντα χρειάζονται!

  • Reply peps@pepi's kitchen 26 Μαρτίου 2015 at 09:07

    Γάλα καρύδας, κάρυ …εντάξει το θέλω τώρα!!!
    Ο μπακαλιάρος θα είναι ότι πρέπει γι αυτό το φαγητό!!

    Καλημέρα!!!!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:11

      Καλά, εσένα είναι το πιάτο σου αυτό, σίγουρα!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 26 Μαρτίου 2015 at 10:01

    Λάτρεψα τα χρώματα του πιάτου σου, μύρισα τα αρώματά του και φαντάστηκα την υπέροχη γεύση του!!
    Δείχνει υπέροχο φαγάκι!
    Φιλιά!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:12

      Και από αυτά που σου αρέσουν γιατί γίνεται στο άψε σβησε!

  • Reply kikitchen and the chef 26 Μαρτίου 2015 at 10:04

    ααα χρυσα ενδιαφερουσα η προταση σου για καρυ σε ψαρι,λατρευω τα ψαρια καιθα δοκιμασω σιγουρα το καρυ την επομενη φορα!τα χρωματα του φαγητου δελεαστικα χαρουμενα με προκαλουν να το κανω μια χαψια!!!καλα εκανες και μας εδειξες την συνταγη σου!!!!!
    πολλα φιλια!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:14

      Είναι πολύ ανοιξιάτικο πιάτο, και μια πολύ καλή εναλλακτική λύση στο μαγειρευτό ψαρι!

  • Reply Tante Kiki 26 Μαρτίου 2015 at 10:05

    Αν και με το ψάρι δεν τα πάω και τόσο καλά η συνταγή σου μου φαίνεται τέλεια γιατί με τις πιπεριές ούτε ψαρίλα νιώθεις ούτε τίποτα. Όπως κατάλαβες… το ψάρι το τρώω… μασκαρεμένο!! χαχαχα
    Την καλημέρα μου!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:15

      Εσύ πάλι βάλε λιγότερο ψάρι, και φόρτωσε λαχανικά Κική μου! Όπως σου αρέσει!

  • Reply Ela 26 Μαρτίου 2015 at 10:24

    I see it is colorful and certainly tasty !!
    Happy Spring !!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:16

      And really easy to make Ela! Give it a try!

  • Reply AgapameAnDolmas 26 Μαρτίου 2015 at 11:16

    ωωωωωωωω ευκαιρια να ξαναπαρω ψαρι δεν με χαλαει που εφαγα χτες και θα φαω κ σημερα τα χτεσινα!!! υπεροχο!! και μονο που ειναι αλα μπολιγουντ πηρε εξτρα ποιντς!!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:17

      Ε, άμα δε το βαριέσαι συνέχεια, παρε! Ναι, είναι τελείως μπολιγουντ ψαράκι!

  • Reply Neanikon Pastry Blog 26 Μαρτίου 2015 at 11:40

    Καλησπέρα !!!
    Τι χρώματα είναι αυτά !! Έχω πάθει πλάκα 🙂
    Μου αρέσει που χρησιμοποίησες κάρυ !!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:18

      Να' σαι καλά Άρη!
      Το καρυ το χρησιμοποιώ πολύ συχνά, δεν είχε τύχει ποτέ να το βάλω σε ψάρι…

  • Reply evi@thehealthycook 26 Μαρτίου 2015 at 12:30

    αυτό το φαγητό με φωνάζει……..
    για μένα το έκανες, ε, ε,???

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:20

      Ε, ναι, για σένα! Σερβιρισου μεγάλη μερίδα λοιπόν!

  • Reply Χρυσαυγή 26 Μαρτίου 2015 at 17:28

    Καλα… Το ψαρι το λατρευω οσο το κρεας!!!
    Ποσο μαλλον οταν το φτιαχνεις με τοσο εξωτικες γευσεις! Δεν υπαρχει. Θα το φτιαξω σιγουρα!!!!!
    Αψεγαδιαστο φαγητο!!!

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:21

      Για ποτέ θα αδειάσει η κατσαρόλα, ούτε που θα το καταλάβεις…!

  • Reply Ερμιόνη 26 Μαρτίου 2015 at 17:39

    Λοιπόν παρόλο που το κάρυ μου αρέσει φοβερά, δεν έχει τύχει να το συνδυάσω ποτέ με ψάρι.
    Είμαι σίγουρη ότι θα ταιριάζει πολύ και μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά το πιάτο θα είναι απλά φοβερό!
    Σε φιλώ

    • Reply Χρύσα 26 Μαρτίου 2015 at 21:22

      Κι εμενα η πρώτη φορά ήταν, μη νομίζεις…
      Σίγουρα όμως όχι η τελευταία!

  • Reply thegreenmixer.com 27 Μαρτίου 2015 at 08:10

    Λατρεύω τα κάρι αλλά με ψάρι δεν εχω δοκιμασει ποτέ, πάντα κάτι με σταματάει να το παραγγείλω, ίσως περιμενα καποιος να μου πει οτι ταιριάζει. Καλά έκανες και μας το είπες λοιπόν, θα το εχω στα υπόψη για να το φτιάξω. Πολύ όμορφα χρώματα!

  • Reply Νανά @kouzinista 27 Μαρτίου 2015 at 15:36

    Μου αρέσουν οι συνταγές που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα. Ο απρόσμενος συνδυασμός ψαριού με γάλα καρύδας και κάρυ και οι λαχταριστές φωτογραφίες σου με προκαλούν να τη δοκιμάσω. Είμαι σίγουρη ότι θα μου αρέσει πολύ!!!

  • Reply Ειρήνη Ε. 27 Μαρτίου 2015 at 20:57

    Τα πιάτα με ψάρι είναι από τα αγαπημένα μου! Με το κάρυ έχουμε ένα διαφορετικό τρόπο μαγειρέματος που δεν το συνηθίζουμε στην χώρα μας, αλλά είναι εξαιρετικά νόστιμο! Πολύ ωραία χρώματα στο πιάτο σου!
    Καλό Σαβββατοκύριακο.

  • Reply Beauty Follower 30 Μαρτίου 2015 at 15:33

    Αν και δεν ειμαι του ψαριού… το φαγητο αυτο που βλέπω στην κατσαρόλα σουν θα το δοκίμαζα! Εχει επισης, ομορφα χρωμτα… μπορει να παιζει ρόλο αυτό, να ανοιγουν την ορεξη?!

  • Leave a Reply