Ζαχαροπλαστείο, Παγωτά, Συνταγές

Παγωτό μέντα με κομματάκια σοκολάτας

14 Ιουλίου 2014

 

Σας έχω πει για το καινούργιο μου παιχνίδι; Όχι ε; Το καινούργιο
μου παιχνίδι είναι η παγωτομηχανή μου. Την απέκτησα προσφάτως και το έχω ρίξει στις
δοκιμές. Ομολογουμένως όχι τόσες πολλές δοκιμές όσες θα ήθελα, και επίσης όχι πάντα
ιδιαιτέρως πετυχημένες. Η μεγαλύτερη πλάκα ήταν βέβαια την πρώτη φορά που τη
χρησιμοποίησα. Ως άνθρωπος ιδιαιτέρως οργανωτικός, πριν ξεκινήσω, διάβασα τις οδηγίες,
έβαλα τον κάδο της στην κατάψυξη από την προηγούμενη και ετοίμασα τα υλικά μου
σαν καλό κορίτσι. Ως άνθρωπος ιδιαιτέρως παρορμητικός όμως, και ως παιδί ιδιαιτέρως
ανυπόμονο να παίξει με το καινούργιο του παιχνίδι, δεν διάβασα καλά ΟΛΕΣ τις οδηγίες.
Θα μου πεις, χρειάζεσαι μια οδηγία να σου πει ότι ΔΕΝ βάζεις σε ένα τόσο παγωμένο
κάδο παγωτομηχανής το μείγμα σου ΠΡΙΝ αρχίσει να γυρνάει ο αναδευτήρας; Τόσο
σου κόβει; Τι περίμενες, ότι ΔΕΝ θα παγώσει αμέσως; Ότι θα σε περιμένει να το βάλεις
με την ησυχία σου, να συναρμολογήσεις το υπόλοιπο παιχνίδι με το πάσο σου, να βάλεις
τον αναδευτήρα και να αρχίσει να γυρνάει; Όπως καταλαβαίνετε, ΔΕΝ άρχισε να
γυρνάει. Δηλαδή ζορίστηκε αρκετά, το έκλεινα, το άνοιγα, το έκλεινα, το άνοιγα,
στο τέλος, αφού είχα αρχίσει να απογοητεύομαι, το κατάφερε. Γύρισε. Όχι, το
παγωτό που έφτιαξα την πρώτη φορά, δεν ήταν καλό. Είχε πολύ ωραία γεύση, αλλά είχε
κάνει και κρυστάλλους.

 

Το επόμενο που έφτιαξα ήταν αυτό το παγωτό. Σαφώς
δε χρειαζόταν παγωτομηχανή για να γίνει, αλλά εγώ ήθελα να παίξω. Τώρα ήξερα.
ΠΡΩΤΑ βάζεις το καπάκι, μετά πατάς το κουμπάκι να αρχίσει να γυρνάει και ΣΤΟ
ΤΕΛΟΣ ρίχνεις το μείγμα. Το έμαθα. Έφτιαξα και μερικά παγωτά ακόμα, και μετά ήρθε
το σημερινό παγωτό…

 

Τη γεύση της μέντας σε συνδυασμό με τη σοκολάτα τη λατρεύω. Είναι
ένας ιδιαίτερος συνδυασμός, που ξυπνάει πολλούς γευστικούς κάλυκες ταυτόχρονα. Φρεσκάδα
και ζεστασιά σε μια κουταλιά. Βρήκα πολλές παραλλαγές σε sites του
εξωτερικού για ένα τέτοιο παγωτό, είχα πρόχειρο και ένα μπουκαλάκι με εκχύλισμα
μέντας, οπότε δε χρειάστηκε και πολλή σκέψη. Διάλεξα μία εύκολη,
με λίγα υλικά, και έβαλα μπρος. Και ναι, την έκανα σωστά αυτή τη φορά.

Η συνταγή

 

 

1 κούπα γάλα πλήρες
2 κούπες κρέμα γάλακτος
¾ κούπας ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα μέντας (ή άρωμα, αν δε βρείτε εκχύλισμα)
3-4 σταγόνες πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
100
γραμ. κουβερτούρα σε κομματάκια

 

 

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά πλην της σοκολάτας, με
έναν αβγοδάρτη, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Μεταφέρουμε το υγρό μείγμα στον κάδο της
παγωτομηχανής και ετοιμάζουμε το παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες της. Όταν είναι έτοιμο,
το μεταφέρουμε σε σκεύος που κλείνει καλά με καπάκι, ρίχνουμε τα κομματάκια της
σοκολάτας, ανακατεύουμε να μοιραστεί ομοιόμορφα και αφήνουμε στην κατάψυξη να
παγώσει καλά.

 

 

Tips:

 

  • Μπορούμε αντί για κομματάκια σοκολάτας να χρησιμοποιήσουμε
    σταγόνες, αλλά εμένα μου αρέσει να είναι μην είναι ομοιόμορφα τα κομμάτια, να έχει
    μικρότερα και μεγαλύτερα, γι’ αυτό προτιμώ να την ψιλοκόβω με το μαχαίρι.
  • Μπορούμε να βάλουμε και σοκολάτα γάλακτος αντί για
    κουβερτούρα.
  • Η ένταση του αρώματος εξαρτάται από εσάς. Αν δεν τη θέλετε
    αρκετά δυνατή, βάλτε λιγότερη ποσότητα από τη δική μου δοσολογία. Το δικό μου
    παγωτό είχε αρκετά έντονη γεύση.

 

 

You Might Also Like

18 Comments

  • Reply Χρυσαυγή 14 Ιουλίου 2014 at 08:05

    χαχχαχαχαχαχχα
    Είσαι απίστευτη τελικά!
    χαχαχαχαχαχχαα

    Γιατί να μένουμε τόσο μακριά? Μου λές?
    Λοιπόν, το παγωτό σου λέει πολύ!!!!!!!!!!
    Τέλειο που έκοψες την κουβερτούρα με το μαχαίρι. Το προτιμώ και εγώ για τους ίδιους ακριβώς λόγους. Τέλειες και οι φωτογραφίες σου με το γκρι, το φούξια και το παγωτό λευκοπράσινο μέσα στο μπολ!!! Σούπερ food styling…
    Τέλειες και οι σταγόνες πράσινου χρώματος ζαχαροπλαστικής. Είπαμε είναι μέντα και πρέπει να φαίνεται και ως μέντα!!!!

    Παίξε κι άλλο με την μηχανή σου…
    Σου πάει!!!

    Φιλιάαααααααααα

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:02

      Χαχαχαχα! Τι να κάνουμε Χρυσαυγή μου, ελπίζω κάποια στιγμή να μπορέσουμε να βρεθούμε και από κοντα!
      Χαίρομαι που σου άρεσε, τα χρώματα αυτά ήθελα από καιρό να τα χρησιμοποιήσω, όσο για το χρώμα ζαχαροπλαστικής, έτσι ακριβώς το σκέφτηκα κι εγω!
      Φιλάκια πολλά!

  • Reply mia maria 14 Ιουλίου 2014 at 08:06

    Πολύ ωραίο! Μου αρέσει το άρωμα μέντας!
    Με γεια το καινούριο σου παιχνίδι 🙂

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:04

      Αν σου αρέσει η μέντα Μαρία, αυτό είναι το παγωτό σου!
      Φιλάκια!

  • Reply - spoonstories- 14 Ιουλίου 2014 at 09:57

    Σοκολάτα με μέντα είναι ένας συνδυασμός φοβερός! Το παγωτό σου είναι και πολύ σικ λέμε !!Έσκισες Χρύσα!

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:06

      Είδες εμείς οι σικάτες τι κάνουμε, ε; Χαχαχα, ευχαριστώ πολύ Λίλια!
      Φιλιά πολλά!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 14 Ιουλίου 2014 at 10:22

    Με γεια το καινούριο γκατζετάκι, να φτιάξεις πολλές πολλές παγωτονοστιμιές!!!
    Ωραίο συνδυασμό διάλεξες για το σημερινό παγωτό, εγώ φτιάχνω παγωτό μέντα σοκολάτα με φρέσκια μέντα και λικέρ μέντας, μα και με το εκχύλισμα θα γίνεται υπέροχο!!!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:08

      Ευχαριστώ πολύ Έλενα!
      Ναι, το έχω δει και το δικό σου, φαινεται κι εκεινο πολύ λαχταριστό!
      Καλή εβδομάδα!

  • Reply AgapameAnDolmas 14 Ιουλίου 2014 at 11:05

    αααααααααα πρωτη φορα το βλεπω!!! θελω να δοκιμασω!!! εχω λικερ μεντα πρασινο κανει να το βάλω;

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:10

      Να το βάλεις, το αλκοόλ θα του δώσει πολύ ωραια υφή, και θα έχει και το άρωμα και το χρώμα! Δοκίμασε και πες!

  • Reply Ελπίδα 14 Ιουλίου 2014 at 12:46

    ωωωωω απο τους αγαπημενους μου συνδυασμους!!! Λιωνω… Αυριο πρωι πρωι παω για το εκχύλισμα… και προς το παρον ας βαλω και το μπολ στην καταψθξη..χεχεχε

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:12

      Να μπει το μπωλ στην κατάψυξη παρακαλώ! Θα σου αρέσει πολυ Ελπίδα μου!

  • Reply Tante Kiki 14 Ιουλίου 2014 at 16:38

    Με γεια την παγωτομηχανή και καλά παγωτά Χρύσα μου!!! Προσωπικά αντιπαθώ ιδιαιτέρως τη μέντα αλλά βλέποντας το παγωτό σου μάλλον θα το δοκίμαζα!!!! Φαίνεται τέλειο!!!!!!
    Φιλιά και καλή εβδομάδα!!!!

    • Reply Χρύσα 14 Ιουλίου 2014 at 19:14

      Ευχαριστώ Κική! Μια δοκιμή θα σε πείσει!
      Φιλιά πολλά!

  • Reply Ερμιόνη 14 Ιουλίου 2014 at 19:56

    Με γεια και με χαρά το καινούριο σου παιχνίδι Χρύσα μου!
    Είμαι απολύτως σίγουρη ότι θα το ευχαριστηθείς, ειδικά τώρα που έμαθες και πώς δουλεύει!!
    Ο συνδυασμός μέντα-σοκολάτα παίζει πολύ τελευταία. Για να είμαι ειλικρινής η μέντα δεν μου πολυαρέσει αλλά τρώγομαι να τον δοκιμάσω και τι καλύτερο από ένα παγωτάκι!
    Πάντως έχει φοβερό χρωματάκι, πολύ δελεαστικό!
    Φιλιά

    • Reply Χρύσα 15 Ιουλίου 2014 at 20:04

      Ευχαριστώ Ερμιονάκι μου! Σκοπεύω να το ευχαριστηθώ πολύ!
      Κι εγώ το έβλεπα παντού μπροστά μου τώρα τελευταία και φυσικά έπρεπε να το δοκιμάσω!
      Φιλια κορίτσι!

  • Reply mookies 15 Ιουλίου 2014 at 12:04

    Αυτά παθαίνει όποιος βιάζεται, και εγώ την πάτησα έτσι την πρώτη φορά.
    Κλασικός συνδυασμός η μέντα με την σοκολάτα και υπέροχα δροσερός σε ένα παγωτό!

    • Reply Χρύσα 15 Ιουλίου 2014 at 20:07

      Αχ να'ξερες πόσο χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη που την πάτησε! Δροσερό, ναι, αυτό ακριβώς ειναι!

    Leave a Reply