Γλυκές Τάρτες/Πίτες/Cheesecakes, Ζαχαροπλαστείο, Συνταγές

Cheesecake με Twix και βάση brownie

31 Μαρτίου 2014
Αυτό το γλυκό….. αχ αυτό το γλυκό…..
Αυτό το γλυκό το έφτιαξα για τα γενέθλια της μανούλας μου. Όφειλε
επομένως να είναι εξαιρετικό. Γιατί για μια γυναίκα σαν αυτή αξίζει μόνο το πιο
εξαιρετικό.
Έψαχνα κι έψαχνα λοιπόν, να βρω το πιο κατάλληλο γλυκό. Στην
αρχή έψαχνα να βρω κάτι light,
καθώς ε, τέλος Μαρτίου είναι, όλοι ψάχνουμε το κάτι πιο light….. Εντάξει, όπως καταλαβαίνετε, αυτή
η σκέψη εγκαταλείφθηκε πολύ γρήγορα. Μετά άρχισα να σκέφτομαι τα φρούτα της εποχής.
Λίγο αργά για εσπεριδοειδή, λίγο νωρίς για φράουλες, άστο καλύτερα… Ύστερα, και
αφού ό,τι συνταγή είχα στα αρχεία μου δε με ικανοποιούσε πλήρως, άρχισα να ψάχνω
στο διαδίκτυο. Και πάλι τίποτα δε μου έκανε κλικ.
Και ξαφνικά, μια μέρα, μου έστειλε ο αδερφός μου ένα link. «20
cheesecakes για να δείτε στον ύπνο σας απόψε»
διαβάζω. Στην αρχή λίγο
αδιάφορα, καθώς όπως έχω ξαναπεί δεν είμαι πολύ φαν των συγκεκριμένων γλυκών, εκείνος
όμως τρελαίνεται, οπότε λέω, ας δω τι έχει, μήπως του φτιάξω κανένα από αυτά. Και
καθώς κατεβαίνω προς τα κάτω, βλέπω το νούμερο 4: «Twix Brownie Cheesecake». Αμέσως
μου κίνησε το ενδιαφέρον…. Ας το δω λίγο καλύτερα λέω. Μπαίνω να δω τη συνταγή
λοιπόν και η απόφαση πάρθηκε στη στιγμή. Καθοριστικής σημασίας ήταν το γεγονός ότι
το cheesecake περιέχει ζαχαρούχο γάλα, και αυτό δεν μπαίνω καν στον κόπο
να σας το εξηγήσω….. Μόνο όποιος έχει τον ίδιο εθισμό μπορεί να με καταλάβει…..
Όσον αφορά την εκτέλεση, η συνταγή υπέστη τις απαραίτητες
προσαρμογές (κοινώς της άλλαξα λίγο τα φώτα), τουτέστιν χρησιμοποίησα δική μου
συνταγή για το brownie,
διπλασίασα τη δόση της στρώσης του cheesecake (τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα;) και επειδή το βουναλάκι
με τα κομμάτια twix από πάνω μου φάνηκε λίγο, ε, είπα να βάλω και λίγα μέσα στην
κρέμα, άλλωστε για τη μανούλα μου πρόκειται, να μη βάλω και το κατιτίς παραπάνω;;;;

 

 Η συνέχεια εξελίχθηκε όπως τη φαντάζεστε. Ωωωωωω, μμμμμμμμ,
και κάτι αλληθωρίσματα…. Και φυσικά τα αγόρια της παρέας να γκρινιάζουν για τα
κομματάκια twix που τους έτυχαν στο πιάτο («εμένα γιατί έχει λιγότερα κομμάτια
από το άλλο;;;» – μιλάμε για αγόρια ηλικίας 30+).
Και μετά από αυτό το σοκολατοτυροζαχαρουχοκαραμελοόργιο, από
δω και πέρα μάλλον μόνο σαλάτες πρέπει να βλέπετε σε τούτο εδώ το μπλογκ….

 

Η συνταγή
Για τη βάση brownie
250 γραμ κουβερτούρα σε κομμάτια
250
γραμ. βούτυρο
160
γραμ. ζάχαρη
4 αβγά
70 γραμ.
αλεύρι
Για την κρέμα του cheesecake
500
γραμ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
1 κουτί (397 ml)
ζαχαρούχο γάλα
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανιλίνης
2 σοκολάτες twix (4 μπάρες) σε μικρά κομματάκια
Επιπλέον
4 σοκολάτες twix (8 μπάρες) σε κομμάτια
καραμέλα σε ρευστή μορφή (εγώ χρησιμοποίησα έτοιμη toffee sauce)
Ξεκινάμε φτιάχνοντας το brownie. Λιώνουμε σε μπαιν-μαρι την κουβερτούρα με το βούτυρο. Μόλις
έχουν σχεδόν λιώσει (όχι τελείως), αποσύρουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να λιώσουν τελείως. Όταν κρυώσουν λίγο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε
με το σύρμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά. Ρίχνουμε
λίγο-λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας τώρα με μια κουτάλα ή μια σπάτουλα, μέχρι να
ενσωματωθεί εντελώς στο μείγμα μας. Αδειάζουμε το μείγμα σε μία φόρμα 24 εκ. κατά προτίμηση με
αποσπώμενο πάτο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου
25-30 λεπτά. Όταν ψηθεί, το αφήνουμε να κρυώσει καλά, το ξεφορμάρουμε και το μεταφέρουμε
στην πιατέλα που θα σερβίρουμε το γλυκό, προσαρμόζοντας γύρω του ένα τσέρκι.
Φτιάχνουμε την κρέμα του cheesecake χτυπώντας το τυρί κρέμα, το
ζαχαρούχο γάλα και τη βανίλια με το μίξερ, μέχρι να έχουμε μία λεία και απαλή,
αλλά αρκετά σφιχτή κρέμα. Προσθέτουμε τα κομματάκια twix και ανακατεύουμε
προσεκτικά με μία κουτάλα ή μία μαρίζ.
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του brownie και βάζουμε
από πάνω τα επιπλέον κομμάτια twix.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και αφήνουμε τουλάχιστον 4-5 ώρες πριν το σερβίρουμε
(εγώ το ετοίμασα από την προηγουμένη). Λίγο πριν να το σερβίρουμε, αφαιρούμε
προσεκτικά το τσέρκι, και περιχύνουμε το γλυκό με την καραμέλα.

 

 

You Might Also Like

28 Comments

  • Reply AgapameAnDolmas 31 Μαρτίου 2014 at 07:45

    πωπωπωπωπωπωπωπωπωπ τι καημός που λέει και το άσμα!! χαχαχαα κολαση η τουρτα χαλαλι οι θερμιδες αφου ηταν για τη μαμα!!! πιστεψε με κ εγω θα εκλαιγα αν δεν ειχα πολλα κομματια απο τουιξ 😛 μπραβο! γει αστα χερια σου!

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:10

      Χαλάλι βέβαια! Αλλά από σήμερα τέλος….
      Εσενα θα σου βάλω παραπάνω κομμάτια twix γιατί ήρθες πρώτη!

  • Reply lenia 31 Μαρτίου 2014 at 07:45

    Παναγία μου, τι υπερπαραγωγή είναι αυτή!!!Τα σπάει το γλυκάκι σου,κοριτσάκι!
    Πολλά φιλιά!

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:11

      Πανεύκολη υπερπαραγωγή!
      Ευχαριστώ Λένια μου!

  • Reply Tante Kiki 31 Μαρτίου 2014 at 07:58

    Ουαουυυυ!!!!!!!!!!!!! Πεντανόστιμο πρέπει να σου έγινε Χρύσα μου!!! Καταπληκτικό!!! Γεια στα χέρια σου και χρόνια πολλά για τη μαμά σου!!!
    Καλή εβδομάδα!!

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:14

      Με αυτά τα υλικά δεν αποτυγχάνεις ποτέ Κική!
      Ευχαριστώ, θα μεταφέρω τις ευχές!

  • Reply Beauty Follower 31 Μαρτίου 2014 at 08:19

    Πολύ ωραια τουρτίτσα,
    θα την βάλω στην λίστα για τα γεννεθλιά μου χαχα!

    Καλή εβδομαδα να έχεις κορίτσι 🙂

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:15

      Να τη βάλεις οπωσδήποτε! Θα αρέσει σε όλους!
      Καλή εβδομάδα!

  • Reply Eleanna G. 31 Μαρτίου 2014 at 09:04

    Σε καταλαβαίνω απόλυτα Χρύσα, έχω κι εγώ τον ίδιο εθισμό στο ζαχαρούχο!!!

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:16

      Με το κουταλάκι από μέσα κι εσύ;
      Πες ναι, να μη νιώθω μόνη!

  • Reply ΕΛΕΝΑ 31 Μαρτίου 2014 at 09:45

    Εγώ που εκτός από εθισμό στο ζαχαρούχο, έχω και εθισμό στα cheesecakes, τι να κάνω??
    Να πάρω όοοολη την πιατέλα και να εξαφανιστώ, ελπίζοντας τι δεν θα με δείτε??? χα χα χααα!
    Φιλιά, καλή βδομάδα!

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:19

      Να την πάρεις την πιατέλα Έλενα, δεν ξερω τι θα βρεις μέσα όμως!!!
      Φιλία πολλά!

  • Reply Kitchen Stories 31 Μαρτίου 2014 at 10:23

    Χρόνια Πολλά στη μανούλα σου Χρύσα μου.

    Σίγουρα ένα τέτοιο γλύκισμα γενεθλίων, με την αγάπη και τη φροντίδα που το δημιούργησες, αξίζει πολλά!
    Ωραίες φωτογραφίες!

    Z.

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 18:20

      Ευχαριστώ πολύ Ζαμπία μου, και για τις ευχές, και για καλα σου λόγια!
      Καλό βράδυ!

  • Reply Ερμιόνη 31 Μαρτίου 2014 at 19:47

    Εντάξει είναι απλά θεϊκό!
    Νομίζω ότι θα μπορούσα και να μονομαχήσω για 1 ακόμα κομμάτι!
    Να χαίρεσαι τη μαμά σου Χρύσα μου!
    Αν θέλεις πάντως, να σου πω πότε είναι και τα δικά μου γενέθλια 🙂
    Φιλιά

    • Reply Χρύσα 31 Μαρτίου 2014 at 20:18

      Χαχαχαχα!!!! Εντάξει, για σένα θα κανω μια παραλλαγή αυτου του γλυκού με προσθηκη μερεντας οπωσδήποτε! Δεχόμεθα παραγγελίες! Μόνο να την κάνετε εγκαίρως παρακαλώ γιατί έπεσε μεγάλη ζήτηση!
      Ευχαριστώ για τις ευχές, πολλά φιλία Ερμιόνη μου!

  • Reply Silena 1 Απριλίου 2014 at 22:13

    Να χαίρεσαι τη μανούλα σου Χρύσα μου!!!!!! Με τέτοιο γλυκό υπερπαραγωγή μόνο επιφωνήματα μπορεί κανείς να βγάζει!!!!!!!!! Πρόλαβα κανένα κομμάτι ή να το δω στον ύπνο μου!!!!!
    Καλό μήνα να έχετε!!!!!

    • Reply Χρύσα 2 Απριλίου 2014 at 18:10

      Ευχαριστώ πολύ!!!
      Τα κομμάτια εβγαλαν φτερά και πέταξαν!
      Την επομενη φορά θα φροντίσω για παραπάνω!
      Καλό μήνα!

  • Reply Elenis Cooking 2 Απριλίου 2014 at 06:05

    Ωωωω τι ωραίο που είναι Χρύσα μου!!!!Φανταστικό…πόσο θα θελα να είχα ένα κομμάτι (μεγάλο έτσι?)!!!!Να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου!!!!
    Καλό μήνα , πολλά φιλιά!!!!!!

    • Reply Χρύσα 2 Απριλίου 2014 at 18:12

      Χαίρομαι πολύ που σου άρεσε Ελένη μου, ευχαριστώ για τις ευχές!
      Καλό σου μήνα!

  • Reply mia maria 2 Απριλίου 2014 at 07:19

    Εντάξει έχεις δίκο! Ελαφρύ δεν το λές, πεντανόστιμο και λαχταριστό το λες όμως οπωσδήποτε! Υπέροχο και σε εμφάνιση και σε γεύση φαντάζομαι! Να χαίρεσαι τη μανούλα σου 🙂

    • Reply Χρύσα 2 Απριλίου 2014 at 18:13

      Όχι, δεν τολμώ να το πω ελαφρύ! Σας εγγυώμαι όμως για τη γεύση!
      Ευχαριστώ πολύ Μαρία μου!

  • Reply - spoonstories- 2 Απριλίου 2014 at 10:17

    Αυτό είναι γλυκό, όχι αστεία!!Να τη χαίρεσαι τη μανούλα σου και του χρόνου κάλεσε μας να φάμε και εμείς χαχαχα

    • Reply Χρύσα 2 Απριλίου 2014 at 18:15

      Ε, ναι, μια μανούλα έχουμε, ο, τι κι ο, τι θα φτιάξουμε???
      Το κλείσαμε το ραντεβου για του χρόνου Λίλια!
      Ευχαριστώ πολύ!

  • Reply Πανωραία 2 Απριλίου 2014 at 16:58

    Μα τι ιδεάρα είναι αυτή!! Σούπερ!!! Να χαίρεσαι τη μαμάκα σου!

    • Reply Χρύσα 2 Απριλίου 2014 at 18:17

      Ευχαριστώ πολύ Πανωραία! Είναι και πανεύκολο!

  • Reply Notoula 11 Απριλίου 2014 at 13:04

    Κοίτα καλέ τι δεν είχα πάρει χαμπάρι τόσες μέρες.
    Τέλειο!!!!!!

  • Reply Ανώνυμος 21 Ιανουαρίου 2016 at 01:09

    Θα πάθουμε ζάχαρο…

  • Leave a Reply