Μωσαϊκό - Σοκολατένιος κορμός κατάψυξης
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγείρεματος
Συνολικός χρόνος
 
Συντάκτης:
Μερίδες: 20
Υλικά
  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 1 κουτάκι (397 γραμ.) ζαχαρούχο γάλα
  • 60 γραμ. κακάο
  • 100 γραμ. πραλίνα φουντουκιού
  • 250 γραμ. μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 100 γραμ. μπισκότα σοκολάτας γεμιστά
Εκτέλεση
  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το βούτυρο να λιώσει.
  2. Μόλις λιώσει το βούτυρο, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Προσθέτουμε το κακάο και την πραλίνα φουντουκιού και ανακατεύουμε.
  4. Σπάμε τα μπισκότα σε ακανόνιστου σχήματος και μεγέθους κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
  5. Ανακατεύουμε απαλά, με μία σπάτουλα σιλικόνης, προσέχοντας να μην γίνουν θρύψαλα τα μπισκότα.
  6. Αφήνουμε το μείγμα να σταθεροποιηθεί στο ψυγείο για 15 λεπτά και στη συνέχεια στρώνουμε σε μια επιφάνεια αντικολλητικό χαρτί και μεταφέρουμε εκεί πάνω το μείγμα.
  7. Πλάθουμε το μείγμα με τα χέρια μας σε σχήμα κορμού και το τυλίγουμε σφιχτά με το χαρτί.
  8. Τοποθετούμε το μωσαϊκό στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2-3 ώρες.
  9. Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη και κόβουμε σε φέτες.
Recipe by Myblissfood.gr at https://www.myblissfood.gr/2019/09/iced-chocolate-salami.html